În contextul în care ne confruntăm cu o pandemie care a schimbat în totalitate felul în care societatea își desfășoară activitățile cotidiene de peste 6 luni încoace, sectorul financiar se clatină și tot mai multe companii resimt criza Covid 19. Conform unui studio recent, 91% dintre companiile românești sunt afectate de pandemie și estimează scăderi ale cifrei de afaceri la sfârșitul anului, comparativ cu anul trecut.
Nu toate afacerile au fost afectate
În acest context sumbru există, totuși, domenii care nu numai că au evitat impactul Covid 19, dar au și resimțit creșteri semnificative în încasări, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Este vorba despre o activitate care întrunește, în mod natural, toate punctele necesare unui job care poate fi declarant ideal în contextul 2020: să se poată desfășura de la distanță, online, doar prin intermediul tehnologiei, să fie sigur pe termen lung și să aducă venituri mari, spre foarte mari.
Videochatul are într-adevăr toate ingredientele unei afaceri de succes pe timp de pandemie, căci a reușit să ofere consumatorilor de astfel de servicii de divertisment virtual ceea ce videochatul înseamnă- companie online. Interacțiunea cu cineva din partea cealaltă a globului, la un simplu click distanță, a devenit nevoie, hobby sau pur și simplu curiozitate pentru majoritatea celor singuri, rămași la domiciliu în perioada carantinei globale.
Rețeta succesului?
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Conform unui articol, pentru ca o afacere să poată depăși criza Covid și să își poată menține succesul ca brand, trebuie să bifeze două aspecte esențiale: să își cunoască foarte bine clienții și să livreze experiențe pozitive.
Iar videochatul le îmbină pe amandouă într-un mod organic.Ideea de a-ți cunoaște clienții și importanța acestui fapt în succesul unui business este deja cunoscută, aplicându-se cu brio și în contextul actual. Pentru a putea depăși cât mai lin această perioadă de incertitudine economică pe plan mondial, un brand trebuie să își cunoască atât de bine baza de clienți încât să le poată anticipa nevoile și fie pregătit sa satisfacă cererea în mod natural.
Acest aspect este deja implementat în videochat, căci platformele au evoluat izbitor de mult și s-au adaptat trendurilor actuale, astfel că modelului îi este mai ușor ca niciodată să rămână conectat la baza de fani virtuali, printr-un simplu swipe.
Cea de-a doua parte, cea despre crearea unor momente de fericire, acele “one-to-one experiences”, de care lumea are atât de multă nevoie în această perioadă de izolare forțată, este, din nou, un aspect natural în videochat.
Social media si videochatul
Un model de videochat este un artist, un creator de conținut care poate monetiza extrem de bine acest rol, cu cât determinarea și implicarea sunt mai puternice, cu atât rezultatele sunt mai rapide și mai consistente. Totuși, într-o țară în care nu poate fi acceptată educația sexuală în școală, industria videochatului este încă blamată de cei care nu pot accepta faptul că a fil de model este un job ca oricare altul, diferența făcând-o salariul consistent.
Căci industria videochatului poate părea bizară din exterior, însă vremurile în care modelul era asociat strict unui act erotic au apus. În acest sens, cea mai mare platformă de videochat din lume a exclus în totalitate nuditatea din camera modelului și, mai mult decât atât, sancționează comportamentul cu cea mai mică tentă sexuală în interacțiunea directă cu admiratorii din afară ariei private.
Și dacă tot vorbim despre tipul de conținut creat, portofoliul unui model de videochat nu este cu nimic diferit față de cel al unui model de pe Instagram, cunoscut și drept influencer online. Ședințele foto organizate de cel mai bun studio de videochat le depășesc în originalitate și execuție chiar și pe cele ale celor mai urmărite conturi din Social Media.
Diferența majoră, așadar, dintre aceste două tipuri de creatori de conținut este faptul că un model de videochat de top câștigă peste 10.000€ în fiecare lună.