De Sărbători, Kanal D își așteaptă telespectatorii în fața micilor ecrane cu programe speciale și filme de excepție, menite să aducă bucurie și voie bună în sufletele românilor.
“ROventura”, Crăciun românesc în Bucovina- sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 15:00
În ediția de sâmbătă, 21 Decembrie, de la ora 15:00, “ROventura” vă poartă în lumea de poveste a sărbătorilor bucovinene.
Andreea Străvoiu și George Mihai, gazdele “ROventura”, îsi invită telespectatorii să participe, prin intermediul micului ecran, la tradiția de Ignat, la prepararea bucatelor specifice Crăciunului, și la colinde, în Țara de Sus.
O incursiune inedită în ținutul huțulilor, în căutarea celor mai vechi meșteșuguri, dar și o escapadă inedită, plină de adrenalină, pe cea mai lungă tiroliană din țară.
Nu ratați o incursiune de poveste în Bucovina, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, prin intermediul “ROventura”, sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 15:00, la Kanal D.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
“Asta-i Romania!”, editie speciala, de Craciun- Duminica, 22 decembrie, ora 22:00
Emisiunea “Asta-i România!” îmbracă straie de Sărbătoare, duminică 22 decembrie, de la ora 22:00, la Kanal D.
O ediție specială, marca “Asta-i România!”, ne arată cum se pregătesc românii din Bucovina, Ardeal și Oltenia, în Ajunul Crăciunului.
Duminică, de la ora 22:00, prin intermediul “Asta-i România!” facem turul ţării, în cele trei regiuni, și vedem care sunt tradițiile de Moș Ajun, cum se pregătește românul pentru cea mai frumoasă sărbătoare din
an. Aflăm ce bucate speciale de Crăciun au ardelenii, moldovenii și oltenii.Dacă ardelenii au tăiat porcul, au făcut jumările și cârnații stropiți din plin cu pălinca, în Bucovina, huțulii (n.r.- sau huțanii sunt un subgrup etnic din Bucovina, Maramureș, Transcarpația și Pocuția) pregătesc și ei bunătățile de Crăciun – cozonac, pomana porcului, însă nimeni nu le gustă până în ziua Crăciunului. Cu toții țin la tradiție și postesc cu sfințenie, nu doar cei mari, ci și copiii.
Mai mult, Bradul de Crăciun se împodobește cu ouă încondeiate făcute de copii.Angelica Flutur (n.r. cântăreață de muzică populară) ne împărtășește fascinanta poveste a populaţiei care, de sute de ani, trăiește după reguli nescrise în munţii din Bucovina.
Oltenii se laudă și ei cu o sumedenie de delicii culinare care umplu mesele de Crăciun; pui pe jar, sarmalele, care trebuie, conform tradiției să se mănânce cu piftia și cu o turtă specială făcută în cuptorul de lemne. Gazda în casa oltenească, este renumitul cântăreț de muzică populară Valentin Sanfira.
Nu ratați o ediție spectaculoasă, plină de tradiții autentic romaneşti, duminică, 22 decembrie, de la ora 22:00, într-o ediție specială, dedicată Crăciunului, la Kanal D.