Foarte multe fructe si legume au coaja si frunzele mult mai colorate decat miezul, semn ca sunt pline de nutrienti si antioxidanti. Daca pana acum aruncai coaja de la ceapa sau frunzele de broccoli, gandeste-te de doua ori inainte sa o faci!
Pielita de la ceapa este bogata in quercetin, o substanta care reduce presiunea sanguina si impidica aparitia cheagurilor de sange in artere. De asemenea acesta substanta are proprietati antiinflamatorii si este benefica in combaterea febrei. Exista anumite studii care arata ca ceapa lupta impotriva radicalilor liberi si implicit impotriva cancerului.
Coaja de pepene este bogata in citrulina, un aminoacid care ajuta la dilatarea vaselor de sange si la circulatie.
Frunzele de broccoli sunt o sursa excelenta de carotenoide, vitaminele A si C si fibre. Le poti include in dieta gatindu-le in acelasi mod in care prepari si varza.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Frunzele de telina contin de cinci ori mai mult magneziu si calciu decat radacina.
Coaja de la portocala este bogata in fibre, flavonoide si vitamine. Este deosebit de benefica in cazurile de arsuri stomacale si indigestie. Concentratia mare de vitamina C continuta de coaja ajuta la intarirea sistemului imunitar si lupta impotriva infectiilor respiratorii.
De asemenea coaja acestui fruct poate fi folosita ca si remediu antibacterian in cazul intepaturilor de insecte.
Sursa www.femalefirst.co.uk