Preparatele din peste sunt ideale in aceasta perioada a anului, dupa ce timp de aproape doua saptamani am savurat numai mancare grasa.
Iata o reteta usor de preparat si fara prea multe calorii, dar care va va incanta, cu siguranta, papilele gustative: macrou la cuptor cu sos de vin.
Ingrediente pentru sase portii:
- sase pesti (macrou) micuti,
- 12 cartofi micuti,
- 6 cepe,
- rozmarin,
- 100 de grame de unt,
- un pahar de vin alb (250 de ml),
- verdeata( patrunjel),
- usturoi,
- 3 linguri de iaurt,
- un sfert de lingurita
- sare,
- piper
Mod de preparare
In primul rand, pentru prepararea macroului la cuptor cu sos de vin trebuie sa curatati cartofii. Apoi, se spala, se taie in cate doua bucati. Se ia o tava, aceasta se unge bine cu unt, apoi se aseaza cartofii in ea. Pe deasupra acestor legume se pune putin unt si se presara rozmarinul.
Se curata si se toaca marunt ceapa. Dupa 20 de minute de cand cartofii au fost bagati in cuptor, se scoate putin tava in care acestia au fost pusi, se presara ceapa si se aseaza macroul peste intreaga compozitie. Se presara sare, piper si se toarna si vinul alb.
Lasa macroul la cuptor cu sos de vin timp de 35-40 de minute. Dupa aceea, tava cu macroul la cuptor cu sos de vin se scoate si se presara pe deasupra patrunjel verde tocat. Acum e timpul sa preparati si un mujdei de usturoi din opt catei de usturoi care se toaca fin si se amesteca cu un sfert de lingura de ulei si un praf de sare. Se adauga si iaurtul si apoi intregul amestec se toarna peste macroul la cuptor cu sos de vin. Se serveste alaturi de un pahar cu vin alb, sec.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro