Decizie de ultimă oră! Germania ar putea întârzia cea de-a doua doză a vaccinului anti-Covid!

Vaccin anti-Covid în Germania
Vaccin anti-Covid

Germania ia în calcul o amânare a celei de-a doua doze a vaccinului pentru combatarea virusului SARS-COV-2 produs de BioTech şi Pfizer, motivul fiind lipsa stocurilor.

După modelul Marii Britanii, ministerul Sănătății va cere consultanţă cu privire la amânarea administrării unei noi doze de vacinuri după perioada de 42 de zile prevăzută în momentul actual.

Conservatorii germani, critici dure la adresa Ministrului Sănătăţii

Jens Spahn a primit critici dure din partea aliaţilor săi conservatori, aceştia acuzându-l că ar fi principalul răspunzător pentru eşecul Germaniei în procurarea unui număr suficient de doze de vaccinuri anti-Covid.

De la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, Germania a vaccinat aproximativ 239.000 de persoane, conform bilanţului realizat recent de Institutul Robert Koch, mai puţin decât cele 1,3 milioane de doze livrate până la sfârşitul anului 2020..

În contextul în care se încearcă protejarea unui număr cât mai mare de persoane şi combaterea virusului SARS-COV-2, guvernele recomandă administrarea promptă a primei doze de vaccinuri, cea de-a doua fiind astfel amânată.Marea

Britanie s-a aliniat, în egală măsură, acestui demers.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: De ce virusul Covid nu se extinde la toţi membrii unei familii, deşi locuiesc în aceeaşi casă? Explicaţia uluitoare a medicului Beatrice Mahler!


Germania va primi 50 de milioane de vaccinuri anul acesta

Uniunea Europeană a avizat 1,5 milioane de doze de vaccinuri produse de Moderna pentru săptămânile care urmează şi conform contractelor de achiziţii, Germania trebuie să primească, în decursul acestui an, peste 50 de milioane de doze de la aceiaşi producători.

Campania de vaccinare
Campania de vaccinare anti-Covid[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bill Gates, primele declarații despre era post-coronavirus! Ce se va întâmpla în lume

Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat săptămâna trecută în Marea Britanie, punând presiune pe campania de vaccinare desfăşurată în Germania.

„Obiectivul este ca, de îndată ce va fi posibil, să se decidă calea de urmat şi domeniul de aplicare al autorizării”, este menționat în document.

În România, aproape 12000 de persoane imunizate pe 4 ianuarie

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate în România împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 11.912

de persoane, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

COVID-19 Ungaria: Se redeschid școlile!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies