Declarație pe proprie răspundere: Ce vor scrie credincioșii de Paște

Declarație pe proprie răspundere: Ce vor scrie credincioșii de Paște

MAI și Biserica Ortodoxă Română au ajuns la un acord referitor la setul de regul pe care credincioșii vor fi nevoiți să îl respecte de Paște.

Anunțul a fost făcut marți seară de ministrul de Interne, Marcel Vela.

Citeste si: Informații oficiale: alte şase decese provocate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 357

Astfel, pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu aghiasmă și vin, numită Paști, sfințită anul acesta în Joia Mare, în 16 aprilie, după Sfânta Liturghie, va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri, 17 aprilie și sâmbătă 18 aprilie, în intervalul orar 07-17, în toate parohiile din Patriarhia Română in locuri special amenajate, in afara bisericilor, de către personalul angajat al bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție (mască sanitară, distanță socială), exact ca la magazinele alimentare.

Ce se scrie în declarația pe proprie răspundere

Credincioșii care vor să meargă la biserică pentru a lua pâinea binecuvântată vor fi nevoiți să scrie în declarația pe propie răspundere mai multe detalii și vor fi nevoiți să aibă asupra lor actul de identitate.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Guvernul modifică șomajul tehnic. Ce noi categorii vor fi incluse

Astfel, credincioșii vor fi nevoiți să scrie în declarația pe proprie răspundere, la locul deplasării, „pentru ridicarea sfintelor paști de la biserică” și vor trece numele lăcașului de cult din apropierea locuinței acestora.

„Pentru a oferi și o alinare spirituală vom ajuta BOR la împărțirea Sfintelor Paști cât și a Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim.

Distribuirea sfintei lumini de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de echipajele MAI și patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune;

Reprezentații MAI vor asigura ordinea publică pe toată perioada distribuirii. Angajații parohiei și voluntarii vor asigura respectarea distanței sociale și a reglementărilor pe perioada distribuirii Paștilor, având o banderola albă pe braț.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara imobilului, cu regulile de distanțare socială, astfel încât să se respecte regulile. 2-3 locatari pot oferi lumina tuturor vecinilor.

În zonele carantinate lumina va fi dusă cu ajutorul personalului MAI. În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și a voluntarilor care trebuie să aibă buletinul, ecuson, mască și mănuși”, a anunțat Marcel Vela.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină