Clătitele umplute cu brânză de vaci reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. De la alegerea combinațiilor de arome la prezentarea elegantă, veți descoperi cum să impresionați cu această delicatesă atât la prânz, cât și ca desert.
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de clătite umplute cu brânză de vaci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase clătite umplute cu brânză de vaci, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Clătite umplute cu brânză de vaci
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de clătite umplute cu brânză de vaci, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 12 bucăți
Ingrediente – Clătite umplute cu brânză de vaci
- 150 g făină
- sare(după gust)
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- 250 ml lapte(la temperatura camerei)
- 50 g unt(la temperatura camerei)+ 2 linguri de unt+ in plus
- un pachet de cremă de brânză de vaci
- 2 linguri de smântână
- 150 g zahăr granulat
- o esență de vanilie
- o lămâie
- căpșune
- merișoare
- zmeură
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de Brioșe pufoase cu vanilie, ornate cu cremă, zahăr pudră și cireșe
Mod de preparare - Clătite umplute cu brânză de vaci
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea compoziției pentru clătite. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 150 de grame de făină și sare (după gust). Cele două ingrediente se amestecă cu ajutorul unui tel, pentru a ne asigura că s-au combinat cât mai bine cu putință.
Imediat apoi, odată ce ne-am asigurat că ingredientele sunt pregătite, vom lăsa bolul deoparte.Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 2 ouă întregi (la temperatura camerei), pe care le vom amesteca bine, tot cu ajutorul telului, pentru a se forma o spumă. Imediat apoi, vom adăuga și 250 de mililitri de lapte (la temperatura camerei), în timp ce continuăm să amestecăm cu telul.
Pasul 3. A venit timpul să amestecăm conținutul ingredientelor umede dintr-un bol, cu ingredientele uscate din cel de-al doilea bol. Așadar, vom începe prin a turna ingredientele umede, în bolul cu ingrediente uscate. De menționat este faptul că trebuie ca ingrediente umede din bol să fie turnate puțin câte puțin, nu toată compoziția deodată, pentru că în acest timp, este nevoie să amestecăm în mod continuu cu telul, pentru a se încorpora.
Pasul 4. Într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adăuga 50 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care ulterior îl vom introduce în cuptorul cu microunde, pentru a-l topi. Imediat apoi, conținutul se va turna în bolul în care se află compoziția noastră de clătite. Amestecăm cu telul, pentru a se încorpora, iar apoi acoperim bolul cu o folie alimentară, pentru a-l lăsa deoparte timp de aproximativ 30 de minute.
Pasul 5. Între timp, ne vom ocupa și de prepararea umpluturii noastre. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga un pachet de cremă de brânză de vaci, 2 linguri de unt, 2 linguri de smântână, toate la temperatura camerei, peste care vom adăuga și 150 de grame de zahăr granulat, o esență de vanilie și zeama și coaja rasă de la o jumătate de lămâie. Toate ingredientele se amestecă bine de tot, cu ajutorul unei linguri.
Pasul 6. După acest interval de timp, ne putem apuca de prepararea clătitelor. Așadar, vom așeza pe aragaz, la foc mediu, o tigaie de dimensiuni mai mari. Tigaia trebuie unsă cu puțin unt, înainte de fiecare clătită. Începem să turnăm din compoziția de clătite, cu ajutorul unui polonic. Clătitele se țin în tigaie pentru aproximativ un minut, pe fiecare parte. Procesul se repetă până când toată compoziția de clătite s-a terminat.
Pasul 7. Acum că toate clătitele sunt pregătite, ne putem ocupa de asamblarea desertului. Așadar, vom umple clătitele noastre cu compoziția de brânză de vaci, pentru ca ulterior să le rulăm, să introducem partea exterioară în interior, rezultând un rulou delicios. Clătitele se pot savura alături de câteva bucățele de căpșune, merișoare și zmeură, fie congelate, fie proaspete, iar rețeta este gata!
Clătitele umplute cu brânză de vaci sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Vinete umplute cu carne de vită și legume coapte