Delicatețe la prânz sau desert refinet. Cum să creezi clătite umplute cu brânză de vaci ca un adevărat maestru bucătar!

reteta de clatite umplute cu branza de vaci
Rețetă de Clătite umplute cu brânză de vaci, un mic-dejun delicios

Clătitele umplute cu brânză de vaci reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. De la alegerea combinațiilor de arome la prezentarea elegantă, veți descoperi cum să impresionați cu această delicatesă atât la prânz, cât și ca desert.

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  clătite umplute cu brânză de vaci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase clătite umplute cu brânză de vaci, preparate exact pe gustul vostru.   

Rețetă de Clătite umplute cu brânză de vaci

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  clătite umplute cu brânză de vaci, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 12 bucăți

Ingrediente – Clătite umplute cu brânză de vaci

  • 150 g făină
  • sare(după gust)
  • 2 ouă (la temperatura camerei)
  • 250 ml lapte(la temperatura camerei)
  • 50 g unt(la temperatura camerei)+ 2 linguri de unt+ in plus
  • un pachet de cremă de brânză de vaci
  • 2 linguri de smântână
  • 150 g zahăr granulat
  • o esență de vanilie
  • o lămâie
  • căpșune
  • merișoare
  • zmeură

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

cea mai buna reteta de clatite umplute cu branza de vaci
Rețetă de Clătite umplute cu brânză de vaci, un mic-dejun delicios[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Brioșe pufoase cu vanilie, ornate cu cremă, zahăr pudră și cireșe

Mod de preparare - Clătite umplute cu brânză de vaci

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea compoziției pentru clătite. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 150 de grame de  făină  și sare  (după gust). Cele două ingrediente se amestecă cu ajutorul unui tel, pentru a ne asigura că s-au combinat cât mai bine cu putință.

Imediat apoi, odată ce ne-am asigurat că ingredientele sunt pregătite, vom lăsa bolul deoparte.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 2  ouă  întregi (la temperatura camerei), pe care le vom amesteca bine, tot cu ajutorul telului, pentru a se forma o spumă. Imediat apoi, vom adăuga și 250 de mililitri de  lapte  (la temperatura camerei), în timp ce continuăm să amestecăm cu telul.

Pasul 3.  A venit timpul să amestecăm conținutul  ingredientelor  umede dintr-un bol, cu ingredientele uscate din cel de-al doilea bol. Așadar, vom începe prin a turna ingredientele umede, în bolul cu ingrediente uscate. De menționat este faptul că trebuie ca ingrediente umede din bol să fie turnate puțin câte puțin, nu toată compoziția deodată, pentru că în acest timp, este nevoie să amestecăm în mod continuu cu telul, pentru a se încorpora.

Pasul 4.  Într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adăuga 50 de grame de  unt  (la temperatura camerei), pe care ulterior îl vom introduce în cuptorul cu microunde, pentru a-l topi. Imediat apoi, conținutul se va turna în bolul în care se află compoziția noastră de clătite. Amestecăm cu telul, pentru a se încorpora, iar apoi acoperim bolul cu o folie alimentară, pentru a-l lăsa deoparte timp de aproximativ  30 de minute.

clatite umplute cu branza de vaci
Rețetă de Clătite umplute cu brânză de vaci, un mic-dejun delicios[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Între timp, ne vom ocupa și de prepararea umpluturii noastre. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga un pachet de cremă de brânză de vaci, 2 linguri de unt, 2 linguri de smântână, toate la temperatura camerei, peste care vom adăuga și 150 de grame de zahăr granulat, o esență de vanilie și zeama și coaja rasă de la o jumătate de lămâie. Toate ingredientele se amestecă bine de tot, cu ajutorul unei linguri.

Pasul 6.  După acest interval de timp, ne putem apuca de prepararea clătitelor. Așadar, vom așeza pe aragaz, la foc mediu, o tigaie de dimensiuni mai mari. Tigaia trebuie unsă cu puțin unt, înainte de fiecare clătită. Începem să turnăm din compoziția de clătite, cu ajutorul unui polonic. Clătitele se țin în tigaie pentru aproximativ  un minut, pe fiecare parte. Procesul se repetă până când toată compoziția de clătite s-a terminat.

Pasul 7.  Acum că toate clătitele sunt pregătite, ne putem ocupa de asamblarea desertului. Așadar, vom umple clătitele noastre cu compoziția de brânză de vaci, pentru ca ulterior să le rulăm, să introducem partea exterioară în interior, rezultând un rulou delicios. Clătitele se pot savura alături de câteva bucățele de căpșune, merișoare și zmeură, fie congelate, fie proaspete, iar rețeta este gata!

Clătitele umplute cu brânză de vaci  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de clatite umplute cu branza de vaci
Rețetă de Clătite umplute cu brânză de vaci, un mic-dejun delicios[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Vinete umplute cu carne de vită și legume coapte



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Extaz culinar. Cum să îmbini perfecțiunea Panna Cottei cu aroma îmbietoare a sosului de ciocolată, un ghid detaliat pentru bucătăria ta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies