Nucile cu lapte condensat se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de nuci cu lapte condensat.
Rețetă de Nuci cu lapte condensat
Rețeta delicioasă de nuci cu lapte condensat, absolut minunate, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Nuci cu lapte condensat este de 20 de minute
Timp de preparare – 20 de minute
Timp total – 40 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Nuci cu lapte condensat este pentru 4 persoane
Citește și: Paste cu mazăre verde, pui și sos de smântână. O rețetă sățioasă și sănătoasă!
Ingrediente – Nuci cu lapte condensat
- 200 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 1 lingură extract de vanilie
- 400 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- O jumătate de linguriță sare
- 100 g nuci măcinate
- 200 g lapte condensat
- 100 g nuci întregi, tăiate grosier
Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că
Mod de preparare - Nuci cu lapte condensat
- Într-un bol mare, mixează untul moale și zahărul până obții o compoziție moale și cremoasă.
- Adaugă ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare adăugare. Adaugă și extractul de vanilie și amestecă până la omogenizare.
- Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt și sarea. Adaugă această compoziție treptat peste amestecul de unt și zahăr, amestecând până când se formează un aluat omogen.
- Adaugă nucile măcinate în aluat și amestecă bine pentru a le încorpora.
- Formează biluțe de aluat de mărimea unei nuci și așază-le in aparatul special de făcut nucile, însă nu înainte de a adăuga, cu ajutorul unei lingurițe, o cantitate mică de lapte condensat în mijlocul fiecărei nuci.
- Presară nucile întregi tăiate grosier peste, apăsând ușor pentru a se fixa în aluat.
- Coace nucile in aparatul special de nuci, pana când vei observa ca se simte un miros plăcut, iar aluatul va ieși ușor forma in care au fost așezate.
- Scoate nucile din aparat și lasă-le să se răcească complet, înainte de a le servi. Se pot savura cu un pahar de lapte.
Sfaturi pentru rețeta de Nuci cu lapte condensat
- Poți folosi orice tip de nuci preferate, cum ar fi nuci pecan, nuci braziliene sau alune de pădure, pentru a varia gustul. Pentru o textură crocantă, poți adăuga și fulgi de ovăz în aluat. Asigură-te că nu coci prea mult nucile, pentru a le păstra moi și pufoase în interior.
- Dacă dorești să le păstrezi mai mult timp, depozitează-le într-un recipient etanș la temperatura camerei. Astfel, se vor menține proaspete și delicioase pentru câteva zile.
- Pentru a obține un gust mai bogat, poți adăuga câteva picături de esență de migdale sau nuci în aluat.
- Dacă dorești să obții nuci mai mari sau mai mici, ajustează dimensiunea biluțelor de aluat în consecință și ajustează și timpul de coacere în funcție de dimensiune.
- Pentru a crea un contrast interesant de texturi, poți adăuga și câteva bucăți de ciocolată neagră sau ciocolată albă în aluat.
- Pentru o prezentare mai atrăgătoare, poți presăra zahăr pudră peste nucile răcite înainte de servire.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Aripioare de pui picante la grătar. Surprinde-ți invitații cu arome deosebite!