Pentru aceasta salata ai nevoie de cateva ingrediente simple. Vei obtine un preparat delicios!
Ingrediente: 5 linguri orez, 20 de masline, 1 rosie galbena, 5 fire de ceapa verde (sau 1 fir de praz), 3 lingurite de patrunjel verde tocat marunt, 1 ardei gogosar verde, 1 lingura untdelemn, 1 lingura otet (sau 1 lingurita zeama de lamaie), sare, piper.
Mod de preparare: Orezul se spala si se pune la fiert. In acest timp se spala zarzavaturile si legumele, se spala maslinele in cateva ape.
Se curata ceapa ori prazul si se taie rondele marunte-marunte. Rosia se taie rotund. Gogosarul se taie felii. Se scot samburii din masline sau nu; se taie in doua ori se lasa intregi. Orezul fiert se scurge, se "sperie" cu apa rece; se pune la scurs. Se amesteca toate ingredientele din reteta, fara rosie, ardei si masline. Cu acestea se orneaza castronul ori platoul pe care am pus salata.
Sursa
Ingrediente: 5 linguri orez, 20 de masline, 1 rosie galbena, 5 fire de ceapa verde (sau 1 fir de praz), 3 lingurite de
patrunjel verde tocat marunt, 1 ardei gogosar verde, 1 lingura untdelemn, 1 lingura otet (sau 1 lingurita zeama de lamaie), sare, piper.
Mod de preparare: Orezul se spala si se pune la fiert. In acest timp se spala zarzavaturile si legumele, se spala maslinele in cateva ape. Se curata ceapa ori prazul si se taie rondele marunte-marunte. Rosia se taie rotund. Gogosarul se taie felii. Se scot samburii din masline sau nu; se taie in doua ori se lasa intregi.
Orezul fiert se scurge, se "sperie" cu apa rece; se pune la scurs. Se amesteca toate ingredientele din reteta, fara rosie, ardei si masline. Cu acestea se orneaza castronul ori platoul pe care am pus salata.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro