Dupa zilele de Paste ne raman mancaruri care nu au apucat sa fie mancate. Oua vopsite ramase nemancate, fripturi sau carne ramasa in frigider, piureuri, umpluturi - toate acestea se pot transforma in alte mancaruri.
Salata de miel
In cazul in care dupa zilele de Pasti ti-a mai ramas niste carne de miel, o poti folosi pentru a pregati o salata delicioasa cu laptuca sau salata si branza feta. Vei avea nevoie de 500 de grame de carne de miel fara os, cinci cani cu laptuca taiata marunt, o cana de naut, o jumatate de cana de ceapa rosie feliata, o jumatate de cana de dressing Caesar, o jumatate de cana de branza feta maruntita.
Pune carnea de miel la cuptor, intr-o tava larga, la o temperatura de 65 de grade Celsius, pentru 8-10 minute. Lasa apoi carnea sa se raceasca si marunteste-o. Taie si laptuca si ceapa rosie. Amesteca ingredientele, in afara de branza feta, prepara un dressing pe care il vei turna peste ingrediente. Deasupra pune branza feta.
Salate din oua
Daca ti-au ramas multe oua vopsite si ti-e teama sa nu se strice, transforma-le in alte mancaruri.
O varianta de salata de oua este cea care combina minim trei oua fierte tari, trei sferturi de lingurita de mustar, trei sferturi de lingura de smantana, cateva fire de ceapa verde, un castravete murat sau o felie de gogosar murat, cateva feliute de cascaval sau branza sarata si rosii sau ardei gras pentru ornat. Taie ouale marunt sau da-le pe razatoare, taie marunt branza sarata si castravetele murat, iar alaturi toaca si ceapa verde. Amesteca ouale cu smantana si mustar, adauga branza maruntita si ceapa verde. Combina-le bine si adauga si restul de ingrediente, exceptand legumele pentru ornat. Poti adauga, daca vrei si o lingurita de maioneza. Pune sare si piper dupa gust, apoi aseaza-le intr-un castron. Continutul este apoi rasturnat pe un platou, iar deasupra se aseaza legumele taiate.
O alta salata de oua poate fi pregatita din 6 oua fierte tari, un sfert de cana de maioneza, un sfert de cana de smantana dietetica, un varf de lingurita de paprica, 1 lingura de mustar, o lingura de hrean la otet, o lingura de ceapa rosie tocata, doua linguri de sunca taiata cubulete, sare si piper dupa gust. Amsteca ingredientele si da bolul in care se afla la rece pana cand le vei manca.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
De asemenea, mai poti incerca si varianta unei salate Nicoise, iar daca iti plac ouale umplute, poti pregati si niste oua umplute cu resturi de la masa de Pasti.
Sursa: acasa.ro