Dovleacul copt la cuptor este o adevarata incantare pentru simturi. Este gustul toamnei care nu trebuie sa lipseasca din bucatarie, mai ales in weekend cand toata familia este acasa.
Ingrediente:
- 1 dovleac mic sau un sfert dintr-un dovleac mare;
- 1 lingura de ulei de cocos*;
- putina sare de mare;
- scortisoara;
- nucsoara;
- cateva linguri de zahar brun.
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si tapeteaza o tava lata cu hartie de copt.
2. Taie dovleacul in felii sau cubulete de aproximativ 2-3 cm grosime, folosind un cutit mare si ascutit, apoi curata-le individual de seminte, insa nu le arunca, pentru ca poti sa le rumenesti la tigaie.
3. Pune feliile pe hartia de copt, apoi stropeste-le cu ulei de cocos si intinde-l bine pe toate partile cu mainile. Asezoneaza-l cu foarte putina sare (care ii va accentua gustul), condimente si presara peste el si zaharul brun.
4. Lasa-l la cuptor timp de 20-25 de minute, pana se inmoaie si se rumeneste, capatand o culoare apetisanta. E posibil sa trebuiasca sa il lasi mai mult, in functie de cuptorul pe care il ai.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro