Daca vrei sa-ti surprinzi oaspetii cu ceva dulce si sanatos, incearca aceasta reteta delicioasa.
Ingrediente: 100 gr melasa de zahar, 3 linguri cacao sau karob, 200 gr nuci, 50 gr migdale maruntite, 30 migdale intregi, 50 gr fulgi de nuca de cocos, 4-5 linguri apa
Mod de preparare: Nuca se macina bine in rasnita de cafea la fel si melasa. Se amesteca nucile cu cacao, melasa, migdale maruntite si se pune apa cate putin pana se leaga.
Compozitia se imparte in 4-5 parti si se lasa la congelator 2-3 ore. Nu va ingheta dar se va intari putin. Atunci cand veti face bomboanele se topeste de aceea trebuie sa lucrati repede. Se pregateste nuca de cocos intr-un castronel si se scoate din congelator cate o parte de compozitie. Se formeaza bomboane si se pun migdale intregi la mijloc. Se pun cate una in nuca de cocos si se intorc cu ajutorul unei ligurite.
Ideal este sa le atingeti cat mai putin ca sa nu se topeasca. Dupa ce le-ati terminat scoateti urmatorea compozitie din congelator si repetati. Se pastreaza in congelator pana in momentul servirii. Sunt de efect pt ca atunci cand le serviti ies aburi reci din ele iar cand le luati in mana incep imediat sa se topeasca. Pentru ca sunt foarte dulci puteti incerca cu jumatate din compozitie.
Sursa: bunsisanatos.wordpress.com
Ingrediente: 100 gr melasa de zahar, 3 linguri cacao sau karob, 200 gr nuci, 50 gr migdale maruntite, 30 migdale intregi, 50 gr fulgi de nuca de cocos, 4-5 linguri apa
Mod de preparare: Nuca se macina bine in rasnita de cafea la fel si melasa. Se amesteca nucile cu cacao, melasa, migdale maruntite si se pune apa cate putin pana se leaga.
Compozitia se imparte in 4-5 parti si se lasa la congelator 2-3 ore. Nu va ingheta dar se va intari putin. Atunci cand veti face bomboanele se topeste de aceea trebuie sa lucrati repede. Se pregateste nuca de cocos intr-un castronel si se scoate din congelator cate o parte de compozitie. Se formeaza bomboane si se pun migdale intregi la mijloc. Se pun cate una in nuca de cocos si se intorc cu ajutorul unei ligurite.
Ideal este sa le atingeti cat mai putin ca sa nu se topeasca. Dupa ce le-ati terminat scoateti urmatorea compozitie din congelator si repetati. Se pastreaza in congelator pana in momentul servirii. Sunt de efect pt ca atunci cand le serviti ies aburi reci din ele iar cand le luati in mana incep imediat sa se topeasca. Pentru ca sunt foarte dulci puteti incerca cu jumatate din compozitie.
Sursa:
bunsisanatos.wordpress.com Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro