Prajitura cu ciocolata este usor de facut si nu necesita ingrediente scumpe. E perfecta pentru perioadele de post.
INGREDIENTE:
Faina alba 210 g (se poate inlocui cu faina integrala)
Cacao pudra 40 g
Zahar 200 g
Praf de copt 10 g
1 plic sare, 0.25 lingurite
Ulei de floarea soarelui 80 g
Apa minerala 300 ml
Esenta de vanilie 1 buc
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca ingredientele uscate,
faina, zaharul, sarea, praful de copt si cacao. Adaugati uleiul, vanilia si apa minerala. Se amesteca bine cu un tel. Turnati aluatul intr-o forma de silicon. Daca o puneti la microunde nu se foloseste tava de metal. Puteti s-o turnati si intr-o forma de chec. Puneti tava la cuptorul cu microunde pentru 8 minute, când se termina timpul o mai lasati 1 minut sa se patrunda. Daca o puneti la cuptor cred ca s-ar face cam in 35-40 de minute la 200 grade.
Se poate servi simpla, ca chec, sau cu crema de ciocolata de post.
sursa: LaLena.ro
INGREDIENTE:
Faina alba 210 g (se poate inlocui cu faina integrala)
Cacao pudra 40 g
Zahar 200 g
Praf de copt 10 g
1 plic sare, 0.25 lingurite
Ulei de floarea soarelui 80 g
Apa minerala 300 ml
Esenta de vanilie 1 buc
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca ingredientele uscate, faina, zaharul, sarea, praful de copt si cacao.
Adaugati uleiul, vanilia si apa minerala. Se amesteca bine cu un tel. Turnati aluatul intr-o forma de silicon. Daca o puneti la microunde nu se foloseste tava de metal. Puteti s-o turnati si intr-o forma de chec. Puneti tava la cuptorul cu microunde pentru 8 minute, când se termina timpul o mai lasati 1 minut sa se patrunda. Daca o puneti la cuptor cred ca s-ar face cam in 35-40 de minute la 200 grade.
Se poate servi simpla, ca chec, sau cu crema de ciocolata de post.
sursa: LaLena.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro