Pentru aceasta reteta aveti nevoie de dovlecei de marime medie, care sa nu aiba prea multe seminte. Daca totusi au seminte, eliminati-le inainte de a da dovleceii pe razatoare.
Ingredientele:
1-2 dovlecei potriviti, dati pe razatoarea mare
cate o lingura de faina integrala pentru fiecare dovlecel
cate un ou batut bine pentru fiecare dovlecel
cate un puf de ulei din spray-ul de gatit pentru fiecare dovlecel
putina faina integrala pentru a forma chiftelutele
Pregatirea:
Se dau pe razatoare dovleceii (curatati de seminte) si se presara cu putina sare.
Se storc de zeama si se lasa la scurs intr-o sita de plastic pentru cateva minute.
Intre timp se toaca foarte marunt cate o ceapa mica pentru fiecare dovlecel (se poate folosi procesatorul de mancare pentru a marunti complet ceapa) si se toaca marunt si cate o jumatate de legatura de marar pentru fiecare dovlecel.
Se bate bine cate un ou pentru fiecare dovlecel in parte.
Pentru fiecare dovlecel se pregateste cate o lingura de faina integrala.
Prepararea:
Oul batut se amesteca bine cu faina, cu putin piper si se adauga apoi dovlecelul ras si scurs, mararul si ceapa. Se condimenteaza cu piper si se amesteca bine pentru omogenizare.
Se pune pe foc mic o tigaie ceramica in care se adauga un puf de ulei din sprayul de gatit.
Cu o lingura, se ia din amestecul de dovlecel, fara sa adunam prea mult ou batut. Se formeaza in palma o chifteluta si se presara putina faina integrala ca sa nu le lipeasca. Se pune in tigaie si se lasa pe foc mic pana capata o culoare aurie, apoi se intoarce cu o spatula. Se pun in tigaie chiftelele fara sa se atinga, apoi se sterge tigaia cu un servetel si se pulverizeaza din nou putin ulei pentru gatit.
Se servesc la temperatura camerei sau doar putin caldute, ca garnitura sau in salate, ori la micul dejun impreuna cu putina branza telemea si un ardei.
Sursa: Cori.ro
Ingredientele:
1-2 dovlecei potriviti, dati pe razatoarea mare
cate o lingura de faina integrala pentru fiecare dovlecel
cate un ou batut bine pentru fiecare dovlecel
cate un puf de ulei din spray-ul de gatit pentru fiecare dovlecel
putina faina integrala pentru a forma chiftelutele
Pregatirea:
Se
dau pe razatoare dovleceii (curatati de seminte) si se presara cu putina sare. Se storc de zeama si se lasa la scurs intr-o sita de plastic pentru cateva minute.
Intre timp se toaca foarte marunt cate o ceapa mica pentru fiecare dovlecel (se poate folosi procesatorul de mancare pentru a marunti complet ceapa) si se toaca marunt si cate o jumatate de legatura de marar pentru fiecare dovlecel.
Se bate bine cate un ou pentru fiecare dovlecel in parte.Pentru
fiecare dovlecel se pregateste cate o lingura de faina integrala.
Prepararea: Oul batut se amesteca bine cu faina, cu putin piper si se adauga apoi dovlecelul ras si scurs, mararul si ceapa. Se condimenteaza cu piper si se amesteca bine pentru omogenizare.
Se pune pe foc mic o tigaie ceramica in care se adauga un puf de ulei din sprayul de gatit.
Cu o lingura, se ia din amestecul de dovlecel, fara sa adunam prea mult ou batut. Se formeaza in palma o chifteluta si se presara putina faina integrala ca sa nu le lipeasca. Se pune in tigaie si se lasa pe foc mic pana capata o culoare aurie, apoi se intoarce cu o spatula. Se pun in tigaie chiftelele fara sa se atinga, apoi se sterge tigaia cu un servetel si se pulverizeaza din nou putin ulei pentru gatit.
Se servesc la temperatura camerei sau doar putin caldute, ca garnitura sau in salate, ori la micul dejun impreuna cu putina branza telemea si un ardei.
Sursa:
Cori.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro