Alina Laufer a pregatit o reteta delicioasa de conopida cu paste si sos de branza la "Draga mea prietena".
Ingrediente
1 conopida
1 ceapa
1 foaie de dafin
1 bucata cuisor
1/2 pachet de paste scurte( penne, fusilli, etc)
Pt sosul Bechamel:
8 linguri de unt
8 linguri faina
150-200 g cascaval ras
1,5 l lapte
Mod de preparare
Sosul Bechamel
Fixati foaia de dafin pe ceapa curatata cu ajutorul unui cuisor. Asezati-o in cratita in care ati pus laptele si puneti la fiert, pt ca laptele sa se infuzeze cu aroma lor.Puneti untul la incins si presarati faina. Stingeti cu lapte, putin cate putin si se amestecati continuu. Condimentati cu sare si piper.Deasupra, presarati cascavalul ras.Fierbeti pastele jumatate din timpul scris pe pachet.
Intr-o tava incapatoare, asezati conopida taiata in buchetele mici, pastele si sosul bechamel.
Acoperiti fie cu un capac, fie cu folie alimentara si puneti in cuptorul preincalzit la 175C, timp de 30 min, dupa care descoperiti tava si mai lasati timp de 15 min.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro