Aluatul moale, capsunile rosii si sosul gustos fac aceasta tarta vedeta sezonului.
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 25 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 6
Calorii per portie: 863
Ingrediente
Pentru aluat
140g faina
50g alune de padure macinate
100g unt, taiat in cubulete
50g de zahar brun
1 galbenul de ou
250g mascarpone
2 linguri zahar pudra
150ml de frisca
450g capsuni
Pentru sos
140g caramele moi
6 linguri de lapte
85g de alune de padure prajite si maruntite
Mod de preparare
1.
Incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius/gaz 5. Pune faina si alunele de padure in blender si adauga untul. Amesteca pana cand incepe sa se faca bucatele mici, apoi adauga zaharul si mai amesteca inca putin. Pune galbenusul de ou si doua linguri de apa rece, apoi framanata pana cand obtii o coca ferma.
2. Pune coca pe o suprafata cu faina, apoi intinde-o pentru a obtine o forma care acopera o tava subtire de 23-24 cm.
Pune aluatul in tava, apoi indeparteaza excesul de aluat cu ajutorul unui cutit ascutit. Lasa aluatul la racit timp de 15 minute. Pune peste aluat hartie de copt si boabe de fasole. Pune la cuptor pentru 15 minute,apoi indeparteaza hartia si fasolea si mai gateste pentru ca 7 minute, pana cand aluatul este gata si auriu deschis.
3. Pune caramelele si laptele intr-o oala mica si incalzeste usor, amestecand pana cand caramelele s-au topit si ai obtinut un sos lucios.
Pune amestecul deoparte.
4. Bate mascarponele cu zaharul pudra pentru a-l inmuia. Bate frisca pana cand devine tare, apoi incorporeaza-o in mascarpone. Taie jumatate dintre capsuni si adauga-le in amestec. Scoate aluatul din forma si pune-l pe un platou. Pune doua treimi din sosul de caramele la baza aluatului, apoi adauga crema de mascarpone.
5. Taie capsunile ramase si adauga-le deasupra.
Pune si restul de sos de caramele si presara alunele prajite.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 25 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 6
Calorii per portie: 863
Ingrediente
Pentru aluat
140g faina
50g alune de padure macinate
100g unt, taiat in cubulete
50g de zahar brun
1 galbenul de ou
Pentru umplutura
250g mascarpone
2 linguri zahar pudra
150ml de frisca
450g capsuni
Pentru sos
140g caramele moi
6 linguri de lapte
85g de alune de padure prajite si maruntite
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius/gaz 5. Pune faina si alunele de padure in blender si adauga untul.
Amesteca pana cand incepe sa se faca bucatele mici, apoi adauga zaharul si mai amesteca inca putin. Pune galbenusul de ou si doua linguri de apa rece, apoi framanata pana cand obtii o coca ferma.
2. Pune coca pe o suprafata cu faina, apoi intinde-o pentru a obtine o forma care acopera o tava subtire de 23-24 cm. Pune aluatul in tava, apoi indeparteaza excesul de aluat cu ajutorul unui cutit ascutit.
Lasa aluatul la racit timp de 15 minute. Pune peste aluat hartie de copt si boabe de fasole. Pune la cuptor pentru 15 minute,apoi indeparteaza hartia si fasolea si mai gateste pentru ca 7 minute, pana cand aluatul este gata si auriu deschis.
3. Pune caramelele si laptele intr-o oala mica si incalzeste usor, amestecand pana cand caramelele s-au topit si ai obtinut un sos lucios. Pune amestecul deoparte.
4. Bate mascarponele cu zaharul pudra pentru a-l inmuia. Bate frisca pana cand devine tare, apoi incorporeaza-o in mascarpone. Taie jumatate dintre capsuni si adauga-le in amestec. Scoate aluatul din forma si pune-l pe un platou. Pune doua treimi din sosul de caramele la baza aluatului, apoi adauga crema de mascarpone.
5. Taie capsunile ramase si adauga-le deasupra. Pune si restul de sos de caramele si presara alunele prajite.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro