Daca ai pofta de o prajitura simpla cu mere, iti recomandam acest crumble de mere.
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 40 minute
Grad de dificultate: Usor
Potii: 4
Calorii per portie: 608
Ingrediente
Pentru umplutra
575 mere verzi dulci, curatate de coaja si de mijloc si taiate in felii subtiri
2 linguri de zahar brun
Pentru crumble
175g faina
110g unt rece
Pentru topping
1 lingura de fulgi de ovaz
1 lingura de zahar demerara
Smantana sau frisca pentru a servi
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade/gaz 5. Amesteca merele cu doua linguri de zahar si pune-le intr-o tava de tarta cu diametru 23 de centimetri si adanca de cel putin 5 centimetri.
Apasa cu mana pentru a uniformiza stratul de mere.
2. Pune faina si 110g de zahar intr-un vas cu un praf de sare. Taie untul si incorporeaza-l in amestec cu degetele, pana cand amestecul incepe sa semene cu frimiturile de painemoi. Alternativ, pune amestecul in procesor pana obtii un amestec de textura nisipului.
3. Pune mixul de crumble peste mere si uniformizeaza cu o furculita.
Apasa usor suprafata cu o furculita pentru ca amestecul sa se omogenizeze. Adauga fulgii de ovaz si zaharul demerara la final.
4. Pune tava in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute,pana cand stratul exterior devine crocant iar merele se simt moi atunci cand introduci cutitul in ele. Lasa la racit pentru 10 minute inainte de a servi cu smantana sau frica.
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 40 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 608
Ingrediente
Pentru umplutra
575 mere verzi dulci, curatate de coaja si de mijloc si taiate in felii subtiri
2 linguri de zahar brun
Pentru crumble
175g faina
110g zahar brun
110g unt rece
Pentru topping
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
1
lingura de fulgi de ovaz
1 lingura de zahar demerara
Smantana sau frisca pentru a servi
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade/gaz 5. Amesteca merele cu doua linguri de zahar si pune-le intr-o tava de tarta cu diametru 23 de centimetri si adanca de cel putin 5 centimetri. Apasa cu mana pentru a uniformiza stratul de mere.
2.
Pune faina si 110g de zahar intr-un vas cu un praf de sare. Taie untul si incorporeaza-l in amestec cu degetele, pana cand amestecul incepe sa semene cu frimiturile de painemoi. Alternativ, pune amestecul in procesor pana obtii un amestec de textura nisipului.
3. Pune mixul de crumble peste mere si uniformizeaza cu o furculita. Apasa usor suprafata cu o furculita pentru ca amestecul sa se omogenizeze. Adauga fulgii de ovaz si zaharul demerara la final.
4. Pune tava in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute,pana cand stratul exterior devine crocant iar merele se simt moi atunci cand introduci cutitul in ele. Lasa la racit pentru 10 minute inainte de a servi cu smantana sau frica.
Sursa:
bbcgoodfood.com