Alina Laufer iti spune cum se fac chiftelute fara prajeala si extrem de aromate.
Ingrediente
400 g carne de vaca
200 g carne de porc
1 lingura faina
200g cartofi
2 oua
1 ceapa mica
400 ml smantana
Otet
Patrunjel verde
Tarhon
Sare
Piper
Mod de preparare
Spalati carnea, curatati ceapa, apoi tocati-le impreuna si amestecati-le cu ouale, cartofii dati prin razatoarea mare, apoi condimentati cu sare, piper si patrunjel verde tocat marunt.
Din compozitia obtinuta modelati chiftelute rotunde, dati-le prin faina si asezati-le intr-o tava unsa cu ulei.
Introduceti tava la cuptor si turnati deasupra smantana. Cu 10 minute inainte de a scoate tava din cuptor adaugati tarhonul tocat. Serviti chiftelutele fierbinti, cu diverse garnituri sau cu paste.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro