Pentru cornete cu mere si pere in sos de miere ai nevoie de de sase clatite mici.
Fie le poti cumpara, fie le poti face in casa dintr-un ou, 125 g de faina si 250 ml de lapte.
Ingrediente: 6 clatite mici, 4 mere, 4 pere, sucul unei lamai, 20 g de unt, 50 g de zahar, doua linguri de miere, 20 g de zahar pudra,
Curata fructele de coaja si de cotor si taie-le cubulete. Pune-le intr-un bol si stropeste-le cu suc de lamaie.Intr-o craticioara, pe foc, topeste zaharul in apa, pune fructele si amesteca usor.
Adauga mierea, mai amesteca o data si lasa la foc mic 6-8 minute, pana se inmoaie merele si perele.
Intr-o tigaie, incinge unt si prajeste cate un minut fiecare clatita. Dupa ce prajesti fiecare clatita, pliaz-o in doua si fa un cornet, cum se fac cele pentru inghetata.
Pune cornetul intr-un pahar inalt si umple-l cu fructe. Pudreaza cu zahar si putina scortisoara.
Serveste cornetele cu mere si sos de miere caldute.
Sursa: Curademiere.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro