Daca te-ai saturat sa prepari puiul traditional, iti propunem o reteta delicioasa!
Puiul caramelizat la cuptor este o alternativa foarte gustoasa si aromata la puiul pregatit traditional la cuptor. Daca vrei sa incerci ceva nou, iata reteta:
Ingrediente
1 kg Pulpe de pui
1 linguri Zahar
1 linguri Sare
5 catei de usturoi
Piper negru macinat
1 pahar de apa
Mod de preparare
Intr-o cratita mica masurati sarea si zaharul, le puneti pe foc mic si lasati sa se topeasca/caramelizeze.
Pulpele le spalati bine si aranjati intr-o tava de cuptor. Turnati caramelul peste pulpe. Presarati peste carne piper si usturoiul pisat/pudra. Le puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute. Pe parcurs in timpul prepararii mai scoateti tava din cuptor si cu o lingura sau pensula mai ungeti pulpele cu sosul din tava- pentru o glazurare mai buna si crusta gustoasa.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa articol: lalena.ro