Poate cele mai dulci sarbatori de iarna au loc in satele din Moldova, acolo unde gospodinele pregatesc o placinta speciala, incarcata cu miere si miez de nuca. Turta respectiva poarta numele de "Scutecele lui Iisus". Traditia cere ca turta aceasta sa fie preparata numai si numai in ajunul nasterii Domnului.
Mod de preparare
Din faina, apa si sare, facem un aluat vartos,pe care il lasam 15-20 de min. sa se odihneasca. Apoi il punem pe masa de lucru,il facem rulou pe care il impartim in rondele micute (cat o nuca mica). Fiecare rondea, o sucim intr-o foaie cat mai subtire. Foile le coacem pe plita de la soba sau pe tabla la aragaz.
Cand sunt toate coapte,le inmuiem.
Luam inca doua turte, iarasi le inmuiem,le asezam peste celelalte, punind iarasi zahar, stafide si miez de nuca. Tot asa procedam pana cand terminam.
O sa iasa ca un tort. Asta este povestea turtelor de Craciun!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro