Deliciu de post: negresa fara zahar

Deliciu de post: negresa fara zahar
Deliciu de post: negresa fara zahar

Cele mai bune deserturi sunt cele de casa, cu ingrediente de foarte buna calitate. Trebuie sa spunem ca nu dulcele în sine este nesanatos, ci zaharul si faina alba în cantitati mari.

Reteta de negresa, desert vegan, de post.
- 3 linguri ulei de cocos;
- 2 cani de faina de grau bio sau faina multicereale;
- o cana de apa minerala (carbogazoasa);
- 3 linguri de pudra proteica din seminte de dovleac sau in;
- O jumatate de cana de zahar de mesteacan (are cu 40% mai putine calorii decat cel din trestie sau sfecla);
- Gemul preferat dar fara zahar (afine, capsuni, prune, catina, curmale, vezi aici);
- Doua linguri de cacao nedegresata, bio (sau roscove);
- 100 gr miez de nuca romaneasca (sau caju, nuci braziliene, macadamia, alune de padure, etc);
- Praf de copt bio, fara fosfati;
- Vanilie autentica Bourbon;
- Optional fructe deshidratate (goji, stafide, afine), seminte de chia.
Pentru glazura avem nevoie de doar cateva ingrediente:
- 50 gr ciocolata neagra sau banuti de ciocolata;
- 1 lingurita de apa;
- O lingurita ulei (unt) de cocos eco.

Citeste continuarea aici.
 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Prajitura “Zapacita”, un desert delicios fara lapte, oua sau unt

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Prajitura de post cu ciocolata si sfecla

Andreea Mantea anunță numele primului finalist din „Casa iubirii”! Aflați cine va intra în marea finală în ediția de duminică, 28 decembrie, difuzată de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies