Cele mai bune deserturi sunt cele de casa, cu ingrediente de foarte buna calitate. Trebuie sa spunem ca nu dulcele în sine este nesanatos, ci zaharul si faina alba în cantitati mari.
Reteta de negresa, desert vegan, de post.
- 3 linguri ulei de cocos;
- 2 cani de faina de grau bio sau faina multicereale;
- o cana de apa minerala (carbogazoasa);
- 3 linguri de pudra proteica din seminte de dovleac sau in;
- O jumatate de cana de zahar de mesteacan (are cu 40% mai putine calorii decat cel din trestie sau sfecla);
- Gemul preferat dar fara zahar (afine, capsuni, prune, catina, curmale, vezi aici);
- Doua linguri de cacao nedegresata, bio (sau roscove);
- 100 gr miez de nuca romaneasca
- Praf de copt bio, fara fosfati;
- Vanilie autentica Bourbon;
- Optional fructe deshidratate (goji, stafide, afine), seminte de chia.
Pentru glazura avem nevoie de doar cateva ingrediente:
- 50 gr ciocolata neagra sau banuti de ciocolata;
- 1 lingurita de apa;
- O lingurita ulei (unt) de cocos eco.
Citeste continuarea aici.