Placinta cu dovleac este delicioasa si usor de pregatit. Pentru aceasta reteta de placinta trebuie sa folositi 4 cani dovleac ras mic.
Ingrediente:
250 g unt
150 g zahar pudra
4 linguri lapte
3 galbenusuri
coaja rasa de lamaie
un praf de sare
aprox 500 g faina Umplutura: 4 cani dovleac ras mic
1/2 cana zahar
34 linguri ulei
scortisoara
cardamom
Mod de preparare:
Placinta cu dovleac este delicioasa si usor de pregatit.
Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei, se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Placinta cu dovleac si scortisoara se serveste taiata cubulete si pudrata cu zahar vanilat.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: culinar.ro