Demascarea miturilor legate de divort

Demascarea miturilor legate de divort
Demascarea miturilor legate de divort

Iata un top al celor mai comune mituri despre divort si adevarurile din spatele acestora.

1.Experientele
Mitul: Deoarece oamenii invata din experientele nefericite din trecut, a doua casnicie tinde sa fie mult mai reusita decat prima.
Adevarul: Cu toate ca sunt multe cazurile in care persoanele se casatoresc a doua oara, iar casnicia este una de succes, rata divorturilor care pun capat celei de-a doua casatorii se afla la cote mai ridicate decat in cazul divorturilor care o sfarsesc pe prima.

2.Concubinajul inainte de casatorie
Mitul: Concubinajul inainte de casatorie este o metoda buna de a reduce sansele unui eventual divort.
Adevarul: Multe studii au aratat ca acele cupluri care traiesc impreuna inainte de a se casatori au sanse foarte mari sa ajunga la divort. Motivele nu sunt cunoscute. Se presupune ca in parte, persoanele dispuse sa coabiteze sunt tot acelea predispuse sa divorteze; de exemplu, atitudinea pe care o au este aceea ca relatiile sunt temporare si se pot sfarsi usor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

3.Divortul si copiii
Mitul: Divortul poate cauza si dezvolta multe probleme pentru copii, insa acestea nu dureaza mult, iar ei se recupereaza destul de rapid.
Adevarul: Divortul creste riscul problemelor interpersonale in randul copiilor. Este un fapt dovedit. Atat studiile pe un esantion redus, cat si cele pe o scara larga arata ca, de fapt, acestea s-ar putea inrautati cand ajung adulti.

4.A avea un copil
Mitul: Daca aveti un copil impreuna, acesta va ajuta la imbunatatirea casniciei, cuplul fiind multumit si astfel se previne divortul.
Adevarul: Studiile au aratat ca perioada cea mai stresanta dintr-o casnicie este dupa ce vine pe lume primul copil. Cuplurile care au un copil impreuna au un risc putin mai ridicat de a ajunge la divort fata de cele care nu au copii, insa riscul este scazut cand parintii cu probleme in casnicie prefera sa ramana impreuna „de dragul copiilor”.

Citeste continuarea pe yve.ro



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce spune Cătălin Botezatu despre dress code și ce anume se poartă vara aceasta. „Nu întotdeauna ai bani să-ți cumperi.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies