Denis Matros, tanarul influencer din Cluj care isi traieste visul

Denis Matros, tanarul influencer din Cluj care isi traieste visul
Denis Matros, tanarul influencer din Cluj care isi traieste visul

Denis Matros este creator de continut, influencer, Social Media Specialist si, mai nou, "profesor". La cei aproape 23 de ani a adunat in jurul sau, in mediul online, o comunitate de peste jumatate de milion de fani si, recent, a deschis Academia de TikTalk pentru cei care doresc sa cunoasca succesul in mediul digital.

Recent ai deschis prima academie de TikTalk din România. Ce inseamna sa fii un influencer in Romania?

 Academia de TikTalk este un proiect de suflet pe care l-am demarat acum o luna. Imi doresc sa ofer din experienta mea celor care-si doresc sa aiba succes in online. Cursantii invata cum sa isi construiasca un cont de succes, cum pot deveni influenceri in mediul online si cum pot face bani din TikTok.

Cursurile sunt sustinute online, cursantii acceseaza tutoriale video si participa la ore pe canalul de discord al Academiei, unde le-am pregatit multe alte surprize. La intrebarea ce inseamna sa fi influencer in Romania as incepe cu avantajele. Un influencer de succes are timp liber, face ce isi doreste, isi gestioneaza timpul si proiectele in functie de prioritati, are libertate de exprimare. In acest domeniu se fac multi bani raportat la salariile din Romania.
Sunt si dezavantaje. Hate-ul din online este o problema, dar daca invatam cum sa il gestionam, n-ar trebui sa fie o problema. Exista butonul de block si nu conteaza ce spun niste oameni din spatele unor device-uri, decat daca sunt critici constructive, cu limbaj adecvat. Fiind persoana publica este nevoie de o mai mare atentie la ceea ce spui, pentru ca Internetul nu iarta si un lucru spus gresit poate distruge peste noapte o reputatie creata in cativa ani de munca sustinuta.
Oamenii percep creatorii de continut online gresit, isi imagineaza ca fac o poza si fac bani. Nu este asa, in spatele unei postari este multa munca si creativitate. 

  Dupa parerea ta, cum se masoara succesul in aceasta industrie? Daca te recunoaste lumea pe strada, esti celebru? Ce insemana, pentru tine, sa fii celebru?

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Succesul in aceasta industrie se masoara in ceea ce stii sa faci cu urmaritorii pe care ii ai, sa ajungi sa fi iubit de ei, sa creezi o adevarata comunitate care sa te recunoasca, sa interactioneze cu tine si sa te urmareasca. Poti face lucruri noi, apar oportunitati interesante de cariera. Nu stiu ce inseamna sa fi celebru, nu am ajuns la acel nivel de celebritate, incat sa ma urmareasca paparazzi pe strada.

Nici nu cred ca se va intampla asta. Dar este frumos sa fi celebru pe TikTok, sunt recunoscut pe strada, imi este apreciata munca. Exista persoane care se schimba cand ating un anumit nivel de faima, persoane care raman neschimbate. Eu nu m-am schimbat, sunt acelasi om. Cred ca asta este cel mai important; celebritatea si faima sa nu te schimbe. 

  Marturiseai ca ai renuntat la facultate pentru a te dedica pasiunii tale.

Marturiseai, la un moment dat, ca “am avut 3 luni la dispoziție ca să le demonstrez alor mei că pot să fac bani fără o facultate”. Cat d egreu a fost parcursul tau professional?

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Da, am renuntat la facultate pentru ca nu era ceea ce imi doream sa fac si nu imi placea. Am intrat la Politehnica la Inginerie Economica Industriala, dar cand am intrat intr-un atelier si am simtit mirosul de ulei mi-am dat seama ca nu este ceea ce imi doresc sa fac. La scurt timp au venit oportunitatile pentru ceea ce fac acum. Nu am avut la dispozitie neaparat cateva luni sa le demonstrez, pentru ca nu doream sa demonstrez nimanui ca pot face bani. Am vrut sa imi dovedesc in primul rand mie insumi ca stiu ce fac si ca pot trai din asta. Cu timpul s-au convins si parintii, apropiatii mei ca se poate. Trebuie sa ai incredere in tine in primul rand. Online-ul este ceva de viitor si poate fi considerat o profesie de viitor. Nu este una cu efort fizic, dar consumul psihic este destul de mare. Parcursul meu profesional a fost lung. Dar m-am adaptat, imi place ceea ce fac. Nu simt oboseala, chiar daca ea exista, pentru ca fac cu drag ceea ce fac. Am muncit si lucrurile au venit de la sine. 

Cum esti in timpul liber? Ce faci in putinul timp liber pe care il ai?

Eu consider si ca in timp ce lucrez am timp liber, imi place ceea ce fac. As putea spune ca am timp liber tot timpul, pentru ca atunci cand lucrez nu simt asta. Merg la film, stau impreuna cu iubita mea. Ne place sa mergem sa ne plimbam in parc, pentru ca in jobul asta ai nevoie de minte odihnita. Cand ne plimbam gasesc si surse de inspiratie din viata reala. Imi place sa calatoresc. Si cand sunt in vacanta mai muncesc. Calatorim cat de des putem. Incercam sa ne luam vacante mai lungi, doua, chiar trei saptamani daca se poate, si sa mergem in destinatii din astea exotice, Maldive, Bali. Vrem sa exploram lumea. 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies