Deodorant handmade, din categoria cosmetice facute in casa

Deodorant handmade, din categoria cosmetice facute in casa
Deodorant handmade, din categoria cosmetice facute in casa

Va ganditi sa renuntati la deodorantele cosmetice care contin foarte multe chimicale? Iata o reteta de deodorant facut in casa.

Ingrediente necesare retetei de deodorant: 50 gr bicarbonat de sodiu, 60- 70 gr amidon alimentar, 80- 100 gr ulei de cocos sau unt de cocos, 10- 15 picaturi de ulei de levantica, 5- 7 picaturi ulei de tea tree (arbore de ceai)

Cum se preparata deodorantul in casa?

Intr-un bol de sticla se amesteca bicarbonatul de sodiu, amidonul alimentar (are rolul de a absorbi umezeala), uleiul de cocos sau untul de cocos (topit in prealabil).

Se amesteca bine, apoi se adauga uleiul de levantica (pentru aroma- se poate utiliza orice ulei esential va place) si uleiul de tea tree (are rol antibacterian). Compozitia astfel obtinuta se pastreaza in recipient de sticla, de preferat.

Atentie! Densitatea compozitiei de deodorant se poate modifica astfel: daca doriti sa fie mai lichid, adaugati ulei de cocos, iar daca va doriti sa fie mai solid, adaugati amidon alimentar.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies