Deschiderea restaurantelor în România, de la 1 septembrie. Ce condiții trebuie să respecte patronii

Deschiderea restaurantelor în România
Deschiderea restaurantelor în România de la 1 septembrie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat care sunt condițiile pe care trebuie să le respecte patronii pentru a deschide restaurantele.

Teatrele şi cinematografele, dar şi restaurantele vor putea fi deschise din 1 septembrie, cu respectarea condiţiilor de siguranţă sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus. Însă, există câteva reguli clare pe care trebuie să le respecte.

Măsura se aplică în județele unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, a stabilit Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

CNSU a adoptat o hotărâre prin care se limitează și programul de funcționare a teraselor, între 6.00- 24.00, nu 23.00, cât a fost în ultimele luni. În plus, de la 1 septembrie, va crește și numărul de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spațiu închis și 100 de persoane în spațiu deschis.

Citeste si: Cum îți dai seama dacă ai coronavirus? Este vorba despre cel mai frecvent și ciudat simptom

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„Se aprobă organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 50 de persoane în interior şi de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii”, este parte din anunțul făcut de CNSU.

Deschiderea restaurantelor in Romania
Deschiderea restaurantelor in Romania[Sursa foto: PixaBay]

Cluburile și discotecile din interiorul clădirilor rămân închise

Conform documentului citat, se menţine măsura privind suspendarea activităţii cluburilor, discotecilor şi a barurilor în interiorul clădirilor. „Art. 7 – (1) Activităţile instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se pot desfăşura numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii.

Citeste si: Se introduc noi măsuri de relaxare începând cu 1 septembrie! Iată documentul oficial!

(2) În condiţiile alin. (1) organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţe/municipiul Bucureşti este mai mică sau egală cu 1,5/1.000

de locuitori”, spune CNSU.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Carmen Harra, mesaj îngrijorător pentru români: „Oamenii se vor revolta din nou”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies