Descoperă cele mai eficiente tratamente pentru păr deteriorat pe bază de ingrediente naturale.
Tratament natural pentru părul deteriorat
Puteți scăpa de problema părului deteriorat și fără să cheltuiți sume exorbitante pe diverse produse de îngrijire din comerț. Ingredientele naturale, pe care le găsiți la tot pasul, pot fi la fel de eficiente, întrucât proprietățile acestora vă pot ajuta să hidratați firul de păr în profunzime.
„Dacă te confrunți cu un păr vulnerabil este indicat să folosești doar produse din aceeași gamă deoarece conțin substanțe similare.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi
1.Tratament cu scorțișoară și ulei de cocos
Veți avea nevoie de:
- 2 linguri de ulei de cocos nerafinat
- 2 linguri de pulbere de scorțișoară
Instrucțiuni de aplicare:
Amestecați ingredientele într-un bol încălzit, până obțineți o pastă omogenă. Aplicați tratamentul pe toată lungimea firului de păr, apoi masați ușor scalpul. Lăsați masca să acționeze timp de aproximativ 30 de minute, apoi clătiți părul și spălați-l cu șamponul obișnuit.
Citeste si: DESCOPERĂ: Ce trebuie să conțină trusa de machiaj de acasă
2.Tratament cu ceai verde și oțet de mere
Vei avea nevoie de:
- 1 ceașcă de ceai verde, răcit
- 1 lingură de oțet de mere
Instrucțiuni de aplicare:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Amestecați ingredientele, apoi aplicați tratamentul pe scalp și masați-l cu blândețe. Cu restul amestecului, clătiți părul la 5 minute după aplicarea tratamentului.
Citeste si: DESCOPERĂ: 5 măști pentru riduri profunde pe care le poți face acasă
3.Ulei de măsline pentru hidratarea părului
Incălziți 100 ml de ulei de măsline extravirgin (nu trebuie atins punctul de fierbere) și aplicați uleiul cald pe toată lungimea firului de păr. Acoperiți părul cu o cască de duș și inveliți cu un prosop. Lăsați tratamentul să acționeze timp de aproximativ 45 de minute, apoi îndepărtați-l cu șampon și clătiți.
4.Oțetul din cidru de mere, benefic pentru părul degradat
Amestecați o lingură de oțet cu două lingurițe de ulei de măsline și adăugați trei albușuri de ou. Aplicați amestecul pe părul uscat si acoperiți cu o cască de duș. Lăsați tratamentul să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătiți.
Citeste si: Cum să te machiezi la școală. Sfaturi pentru un look discret
5.Mască pe bază de ou cu șampon
Amestecați un ou cu șampon si aplicați produsul pe păr. După cinci minute, clătiți cu apă călduță. Oul are un conținut ridicat de proteine, hidratând părul în profunzime.
6.Mască pe bază de ulei de ricin, miere și ouă
Aveți nevoie de un ou, 2 lingurițe de ulei de ricin și o linguriță de miere. Amestecați ingredientele într-un vas până obțineți un amestec omogen și aplicați compoziția pe toată lungimea părului. Acoperiți cu o cască de duș și lăsați tratamentul să acționeze timp de 30 deminute. La final, clătiți cu apă călduță.
7.Mască pe bază de ulei de ricin și ulei de migdale
Aveți nevoie de 5 lingurițe de ulei de ricin și 2 lingurițe de ulei de migdale. Omogenizați compoziția și aplicați-o pe păr. Masați ușor timp de câteva minute pentru ca masca să poată pătrunde până la nivelul scalpului. Înveliți apoi părul cu o cască de duș și lăsați-l astfel peste noapte. Spălați-vă cu șamponul favorit dimineață pentru a îndepărta produsul.
Citeste si: Ceaiul de mușețel pentru păr. Cum să îl prepari și cum să îl aplici pentru cele mai bune rezultate
Care sunt cauzele deteriorării părului
„Căldura excesivă: provenită de la uscătorul de păr, placa de îndreptat sau de la ondulator reprezintă prima sursă a deteriorării părului. Desigur, nu aici e problema ci în faptul că nu ne protejăm şi omitem să folosim produse care nu fac altceva decât să acţioneze ca o barieră de protecţie. Serul, masca de păr sau balsamul sunt indispensabile.
Dacă părul este uscat, ustensilele de coafat se folosesc la cea mai mică temperatură. Doar firele groase rezistă temperaturilor ridicate. Cât puteţi de des lăsaţi părul să se usuce fără să folosiţi foenul.
Vopsitul acasă, folosirea şamponului sau a balsamului prea concentrate lasă o pojghiţă de reziduri pe scalp ce duce la mâncărime, scalp uscat şi iritaţii. Sunt lucruri pe care le facem fără să ne dăm seama, în fiecare zi. Recomand, de exemplu, ca o vopsea să nu fie cu mai mult de trei tonuri mai închisă sau mai deschisă decât culoarea naturală a părului. Înainte de culcare prindeţi părul- după ce l-aţi descurcat cu o perie lată din păr natural de cal- pentru că ajută la o mai bună distribuire a sebumului produs de scalp pe toată suprafaţa firelor capilare, evitând apariţia eternelor vârfuri despicate. Dacă aveţi părul lung, optaţi pentru un coc relaxat. Pentru părul scurt, folosiţi pernele din mătase care exercită o mai mică frecare asupra firelor de păr”, spune Florin Noje, hairstylist.
Citeste si: Vedetele folosesc în secret aceste tratamente de păr, pentru a încetini căderea acestuia