DESCOPERĂ: 9 activități de Crăciun pe care le poți face în familie

lucruri de facut in familie
Jocuri de copii pentru copii

Vezi mai jos activități de Crăciun în familie pentru cele mai frumoase săebători alături de cei dragi!

Crăciunul este considerată o sărbătoare de familie, în care toți membrii acesteia se reunesc și petrec împreună Nașterea lui Iisus Hristos.

Sărbătorile românilor înseamnă, de obicei, o masă îmbelșugată și membrii familiei care stau la povești în jurul ei, plus activități specifice. Cel mai așteptat moment, rămâne, cu siguranță, împărțirea cadourilor de Crăciun. Iar acest lucru poate dura, după caz, câteva minute sau zeci de minute.

Însă, cum poți face ziua mai distractivă și să elimini acea întrebare dificilă: „și ce facem acum?”

Ei bine, jocurile reprezintă o modalitate perfectă de interacțiune și de distracție pentru toți membrii familiei, de toate vârstele. Aceste jocuri nu doar că vă vor descreți frunțile, însă vă vor aduce zâmbetul pe buze și chiar o să vă ajute să vă cunoașteți și mai bine.

 

Colindatul- cea mai frumoasă activitate de Crăciun

Colindatul rămâne cea mai frumoasă activitate de Crăciun, așa că luați-vă familia și mergeți la cei dragi pentru a le aduce vestea cea bună despre nașterea Domnului Iisus Hristos. De asemenea, puteți să îi colindați și pe vecini.

Cu cât este un grup mai mare, cu atât această activitate va fi una mai plăcută.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro


Activități haioase de Crăciun pe care le poți face cu întreaga familie

idei de activitati pentru craciun
Ce poti face de Craciun cu familia[Sursa foto: Unsplash]

Jocuri cu pahare de plastic

Fie că folosești un balon pentru a dărâma paharele de plastic sau folosești bile pe ping pong pentru a umple paharele, ei bine sunt niște jocuri extrem de distractive pentru toată familia.

Formează o piramidă din pahare și încearcă să o dărâmi folosind o mingiuță sau un balon.

 Găsirea unor obiecte din casă, legați la ochi

Acest joc se poate realiza în echipe. Unul dintre membri este legat la ochi, celălalt îl îndrumă prin casă pentru a descoperi un obiect, ajutându-l doar folosindu-și vocea.

 jocuri de craciun pentru copii
Ce activitati puteti face cu cei mici[Sursa foto: Unsplash]

Jocuri pe echipe, pentru întreaga familie

Monopoly

Este unul dintre cele mai populare jocuri din întreaba lume și se poate juca și in grupuri, finid vorba atât de competiție, cât și de colaborare. Din acest motiv, nimeni nu se poate plictisi jucând Monopoly.

Jocul de Remy

Acest joc este o activitate nu doar distractivă, cât și relaxantă. Se poate juca în maximum 6 persoane și poate dura oricâte reprize doriți.

Durata partidei depinde de numărul de jucători, așa că poate fi o activitate care poate dura întreaga seară.

Trivia de Crăciun

În seara de Crăciun puteți alege un joc de Trivia de Crăciun cu întrebări legate de filme, seriale, colinde ori alte informații interesante despre Crăciun. Însă, dacă nu vreți să fie cu întrebări legate de Crăciun, atunci poate fi Țomapan, celebrul joc despre țări, orașe, munți, ape, plante, animale, nume.

Citeste si: CITEȘTE: 9 Idei de CADOURI de Crăciun pentru iubitul tău

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro


Activity

În ultimii an, Activity este unul dintre cele mai interesante jocuri de familie și de prieteni. Se joacă pe echipe și presupune mimă, desen și descriere verbală. Este unul dintre cele mai amuzante jocuri, iar toată lumea va râde cu lacrimi în timpul jocului de mimă sau de desen, mai ales că este un timp limitat pentru a trece la pasul următor. Nimeni nu se va plictisi se acest joc. Dacă nu aveți acest joc, atunci puteți alege mima, un joc la fel de distractiv și care se poate juca și în echipe.

Citeste si: NOTEAZĂ: Lista de CUMPĂRĂTURI de CRĂCIUN. Ce trebuie să conțină masa de Crăciun

 

Vânătoarea de bomboane

Așa cum de Paște are loc de vânătoarea de ouă, de Crăciun cei mici pot petrece și se pot distra căutând bomboane prin casă sau prin curte, în cazul în care locuiți la casă. În acest mod, dacă cei mici nu vor fi implicați în jocurile familiei, se vor putea distra și ei.
    

Recunoaște cântecul de Crăciun

Membrii familiei trebuie să recunoască piesele de Crăciun. Se poate juca individual sau în grupuri, iar miza se stabilește în familie.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

DESCOPERĂ: Meniu vegetarian de Crăciun. Rețete pentru sărbători fără carne

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies