Descopera alimentele ideale pentru un somn odihnitor! Uite ce trebuie sa consumi! 

Descopera alimentele ideale pentru un somn odihnitor! Uite ce trebuie sa consumi! 
Descopera alimentele ideale pentru un somn odihnitor! Uite ce trebuie sa consumi! 

Somnul odihnitor pare pentru multi un ideal greu de obtinut avand in vedere, mai ales, stilul de viata agitat si stresul vremurilor moderne.

Insa inainte sa apelezi la pastile sau la alte tratamente medicamentoase, poti opta pentru o cura alternativa, consumand alimente care vor spori natural calitatea somnului! In continuare enumeram cele mai avantajoase si nutritive ingrediente care te pot ajuta sa obtii un somn odihnitor:

1. Ciresele. In ultimii ani diverse studii au scos la iveala capacitatea cireselor si a sucului neindulcit de cirese de a combate insomnia.

Ciresele stimuleaza productia de melatonina, hormon ce regleaza somnul. Pentru a beneficia de efectele maxime ale melatoninei, incearca sa elimini orice sursa de lumina artificiala din dormitor cu cel putin 30 de minute inainte sa adormi.

2. Ceaiul de tei. Este recomandat consumul unei cani de ceai de tei cu o ora sau doua inainte de culcare, deoarece planta are proprietati sedative si ajuta la inducerea starii de relaxare.

Mai mult, ceaiul de tei ar avea calitati antianxietate, conform unui studiu publicat in "Journal of Ethnopharmacology" in 2008.

3. Nucile. Deoarece sunt o sursa pretioasa de triptofan, transformat de catre organism in serotonina, nucile ajuta la mentinerea bunei dispozitii si joaca un rol important in reglarea ciclurilor de somn si reducerea anxietatii. Ele sunt, de asemenea, o sursa decenta de melatonina.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

4.

Ceaiul de valeriana. Este poate cel mai puternic sedativ natural, actioneaza puternic asupra sistemului nervos central, ajutand la ameliorarea starilor de anxietate si a insomniei. Atentie insa la dozaj! O cana de ceai va fi suficienta, deoarece in exces poate cauza dureri de cap si crampe stomacale.

5. Branza si cascavalul. Majoritatea varietatilor acestor produse lactate ofera organismului o doza substantiala de calciu care ajuta la activarea triptofanului.

6. Pestele gras, precum tonul, somonul si macroul. Deoarece contine acizi grasi Omega-3 care sprijina activitatea serotoninei, dar si vitamina B6, care joaca un rol esential in producerea melatoninei.

7. Bananele. Acestea aduc un aport considerabil de magneziu (intr-o banana medie avem 31mg), nutrient care imbunatateste calitatea somnului. Lipsa de magneziu poate duce la nervozitate, iritabilitate si oboseala generala.

Sursa: Ziarul Ring.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies