Descopera alimentele ideale pentru un somn odihnitor! Uite ce trebuie sa consumi! 

Descopera alimentele ideale pentru un somn odihnitor! Uite ce trebuie sa consumi! 
Descopera alimentele ideale pentru un somn odihnitor! Uite ce trebuie sa consumi! 

Somnul odihnitor pare pentru multi un ideal greu de obtinut avand in vedere, mai ales, stilul de viata agitat si stresul vremurilor moderne.

Insa inainte sa apelezi la pastile sau la alte tratamente medicamentoase, poti opta pentru o cura alternativa, consumand alimente care vor spori natural calitatea somnului! In continuare enumeram cele mai avantajoase si nutritive ingrediente care te pot ajuta sa obtii un somn odihnitor:

1. Ciresele. In ultimii ani diverse studii au scos la iveala capacitatea cireselor si a sucului neindulcit de cirese de a combate insomnia.

Ciresele stimuleaza productia de melatonina, hormon ce regleaza somnul. Pentru a beneficia de efectele maxime ale melatoninei, incearca sa elimini orice sursa de lumina artificiala din dormitor cu cel putin 30 de minute inainte sa adormi.

2. Ceaiul de tei. Este recomandat consumul unei cani de ceai de tei cu o ora sau doua inainte de culcare, deoarece planta are proprietati sedative si ajuta la inducerea starii de relaxare.

Mai mult, ceaiul de tei ar avea calitati antianxietate, conform unui studiu publicat in "Journal of Ethnopharmacology" in 2008.

3. Nucile. Deoarece sunt o sursa pretioasa de triptofan, transformat de catre organism in serotonina, nucile ajuta la mentinerea bunei dispozitii si joaca un rol important in reglarea ciclurilor de somn si reducerea anxietatii. Ele sunt, de asemenea, o sursa decenta de melatonina.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

4.

Ceaiul de valeriana. Este poate cel mai puternic sedativ natural, actioneaza puternic asupra sistemului nervos central, ajutand la ameliorarea starilor de anxietate si a insomniei. Atentie insa la dozaj! O cana de ceai va fi suficienta, deoarece in exces poate cauza dureri de cap si crampe stomacale.

5. Branza si cascavalul. Majoritatea varietatilor acestor produse lactate ofera organismului o doza substantiala de calciu care ajuta la activarea triptofanului.

6. Pestele gras, precum tonul, somonul si macroul. Deoarece contine acizi grasi Omega-3 care sprijina activitatea serotoninei, dar si vitamina B6, care joaca un rol esential in producerea melatoninei.

7. Bananele. Acestea aduc un aport considerabil de magneziu (intr-o banana medie avem 31mg), nutrient care imbunatateste calitatea somnului. Lipsa de magneziu poate duce la nervozitate, iritabilitate si oboseala generala.

Sursa: Ziarul Ring.

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies