Papadia este folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru tratarea anumitor afectiuni.
Papadia este o sursa bogata de vitamine- A, C, D, complexul B, dar si de minerale.
Frunzele de papadie sunt utilizate la salate sau ceaiuri, in timp ce radacinile sunt folosite ca inlocuitor de cafea, iar florile pentru vin.
Proaspat culeasa, papadia este folosita ca stimulent al apetitului alimentar. In plus, papadia este un diuretic puternic, curata sangele si sistemul digestiv, elimina metalele grele din tesuturi si ajuta la dizolvarea pietrelor de la rinichi.
Prin componenta sa amara, permite o mai buna functionare a ficatului si a vezicii biliare. Ceaiul de papadie are rezultate remarcabile in detofixierea organismului, mai ales in perioadele de schimbare a anotimpului.
Papadia este folosita cu succes si in tratamentul acneei, alergiei si al unor boli de piele, dar si in caz de indigestie, gastrita hipoacida sau in caz de dezechilibre ale tensiunii arteriale.
Un studiu recent arata ca papadia ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange, la reducerea colesterolului total si a trigliceridelor.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
##VIDEO10400##