Când începe postul Adormirii Maicii Domnului

Când  începe postul Adormirii Maicii Domnului
Când începe postul Adormirii Maicii Domnului

Află pe ce dată începe Postul Sfintei Marii și ce recomandă preoții creștinilor în această perioadă de purificare.

Postul Adormirii Maicii Domnului, denumit popular Postul Sântmăriei, marchează una dintre cele mai importante perioade pentru creștini.

Postul Sfintei Mării începe cu 14 zile înainte de data la care se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, fiind mai scurt decât Postul Crăciunului sau al Paștelui, dar cu mult mai strict.

Postul are un rol extrem de important, scopul acestei perioade de purificare sufletească și trupească fiind acela de a-i pregăti pe creștini pentru Schimbarea la Față și Adormirea Maicii Domnului.

Citeste si: //Sfânta Maria 2021- Mesaje// Cele mai frumoase mesaje pentru persoanele dragi de Sfânta Maria

„Postul este un mijloc prin care se asigura echilibrul fiintei umane. El ne introduce intr-o atmosfera de cumpatare, de infranare, de jertfa, care duc toate la indreptare. Fiinta umana este adesea asaltata de furtuna patimilor, la care ne duce de atatea ori fie pofta trupului, fie a mintii.

Filosoful si inteleptul antic Platon spunea ca in firea omului se intalneste mandria leului, pornirea rapitoare a leopardului, viclenia sarpelui, precum si pornirile rele ale altor vietuitoare.

Dar tot el adauga: 'Omul are suflet rational cu care poate stapani toate aceste patimi'. Cine se plange ca nu se poate infrana de la nimic, inseamna ca nu poate face niciun bine pentru ca a posti inseamna a incepe sa faci binele.

Postul nu trebuie considerat ca o povara sau osanda, ci ca o modalitate de eliberare de patimi, din robia acestora", explică părintele profesor Vasile Borca in cartea „Invataturi si rugaciuni folositoare".

Citeste si: //DESCOPERĂ// De ce poartă femeile batic în Biserică

Lucruri neștiute despre Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului își are originile undeva în secolul V, pe când a început să se dezvolte Cultul Maicii Domnului, durata lui fiind diferită în trecut.

Credincioșii din Antiohia țineau post doar o singură zi, iar în Ierusalim postul ținea 8 zile.

În zilele noastre, Postul Maicii Domnului se întinde pe o perioadă de 14 zile.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

postul adormirii maicii domnului 2021

Citeste si: //CITEȘTE// Când pică Sfânta Maria Mică în 2021

„În data de 14 august, biserica ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Mucenici șapte frați Macavei, care au avut o moarte martirică pentru mărturisirea credinței în Iisus Hristos. Totodată, în această zi se marchează începutul Postului Adormirii Maicii Domnului. Acesta este unul dintre cele patru posturi mari de peste an. Postului Adormirii Maicii Domnului durează doar 14 zile, însă este unul strict și aspru", a precizat preotul Nicolae Ciobanu.

Postul Sfintei Marii este cel de-al treilea post din șirul celor patru, pe care creștinii le țin în decursul anului, începând cu o dată fixă.

Tradiția spune că, în această perioadă de purificare, oamenii trebuie să încheie orice fel de conflict și să îi ierte pe cei care le-au greșit. Astfel, le va merge bine tot anul.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sfânta Marie Mică! De ce sărbătorim doar pe 8 septembrie

În Postul Sfintei Mării, se dă dezlegare la vin și untdelemn sâmbăta și duminica, cu excepția zilei în care se sărbătorește Schimbarea la Față (6 august), zi în care creștinii au dezlegare la pește.

Citeste si: //CITEȘTE// Ce este interzis să faci de Sfânta Maria Mică 2021. Tradiții și obiceiuri

„Doar o singură zi din acest post este cu dezlegare la pește, pe 19 august, când se prăznuiește Schimbarea la față a Domnului Isus Hristos. Această sărbătoare amintește de minunea care a avut loc pe muntele Taborului, unde Hristos își descoperă dumnezeirea Sa prin natura umană pe care a asumat-o", a explicat parohul bisericii din satul Cruglic, Nicolae Ciobanu.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Când începe Postul Sfintei Marii în 2021

Postul Sfintei Marii, conform calendarului creștin ortodox, începe la data de 1 august.

În anul 2021, lăsata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului are loc pe data de 31 iulie.

Începând cu această dată, timp de două săptămâni, creștinii trebuie să renunțe la alimentele de origine animală, să se roage și să încerce reconcilierea cu persoanele de care s-au îndepărtat.

cand incepe postul sf maria 2021

Citeste si: Maria Ghiorghiu, profeție despre coronavirus: „A început lupta”

Ce recomandă nutriționiștii în perioada postului

„Postul nu trebuie privit ca o perioada in care putem manca mult pentru ca mancarea este mai usoara. Nu sunt recomandate mancarurile imbibate cu ulei, si nici acele produse cu aspectul unor mezeluri sau branzeturi. Acesta nu este post. Un post adevarat inseamna cumpatare alimentara, cu legume si fructe, salate si mai ales mancarea bunicilor noastre, varza, fasole, cartofi", a explicat medicul specialist in nutritie si boli metabolice, Simona Tivadar.

Citeste si: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ce trebuie să faci în această zi

 

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

„Arde Parlamentul!” Maria Ghiorghiu, profeție cutremurătoare: „Se topeau zidurile”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies