Când spui "La mulți ani" de Sfânta Maria

Când spui
Când spui "La mulți ani" de Sfânta Maria

Mulți români își sărbătoresc onomastica de Sfânta Maria, dar nu toată lumea știe când trebuie să spună ”La mulți ani”. Fecioara Maria este sărbătorită și pe 15 august, dar și pe 8 septembrie.

Adormirea Maicii Domnului se sărbătorește în fiecare an, pe 15 august. Această zi mai este cunoscută și sub denumirea de Sfânta Maria Mare, pentru a se diferenția de sărbătoarea de pe 8 septembrie. Atunci se prăznuiește Nașterea Maicii Domnului. 

Când facem urări de Sfânta Maria

Pe 15 august este sărbătoare mare pentru creștini. Biserica prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, adică momentul în care Fecioara Maria s-a înălțat la Cer. 

În popor, această zi este cunoscută ca Sfânta Maria Mare, iar pe 8 septembrie se sărbătorește Sfânta Maria Mică, adică Nașterea Fecioarei. 

Peste două milioane de români își serbează onomastica de Sfânta Maria, dar asta nu înseamnă că este bine să spunem ”La mulți ani” în ambele zile. 

Astfel, pentru că data de 15 august este o zi de tristețe, în condițiile în care Fecioara Maria a trecut în neființă, oamenii cred că nu trebuie făcute urări în această zi.  Pe

15 august, trebuie pomeniți morții, nu cei vii. Așadar, cei care poartă numele Fecioarei Maria sau derivate de la acesta, se sărbătoresc pe 8 septembrie. Tot atunci li se poate spune și ”La mulți ani”. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si:|| DESCOPERĂ|| Ce este interzis să faci de Sfânta Maria Mică 2021. Tradiții și obiceiuri

Cu toate acestea, preoții susțin că se pot face urări oricând. ”Cinstim sfântul al cărui nume îl purtăm. Iar urarea potrivită este: Să porți numele sfântului cu dragoste și demnitate! sau La mulți ani duhovnicești în împărăția Cerurilor! sau La mulți și binecuvântați ani! Rânduiala consideră ziua de 15 august, Adormirea, ca fiind cea mai importantă pentru cinstirea Maicii Domnului. În acea zi, Ea a adormit și a înviat, simbolizând învierea muritorilor de rând atinși de Divinitate”, este explicația venită din partea Bisericii. 

Când spui "La mulți ani" de Sfânta Maria

Ce sărbătorim pe 15 august

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Fecioarei Maria. În secolul al V-lea, Sinodul IV Ecumenic a hotărât că Maica Domnului este cea care L-a născut pe Iisus Hristos. 

Prima sărbătoare a acestei zile a avut loc în Orașul Sfânt, Ierusalim. Cei care ajung acolo pot vizita, și în zilele noastre, mormântul Maicii Domnului, care se află lângă Grădina Ghetsimani. 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În același loc este și o biserică, dar și o icoană făcătoare de minuni, cu Maica Domnului. 

După ce Iisus Hrostos s-a Înălțat la Cer, Fecioara Maria a mai trăit pe pământ foarte mulți ani. Cu trei zile înainte de a trece în neființă, Maica Domnului a fost anunțată de Sfântul Arhanghel Gavriil, ca să fie pregătită. 

Dumnezeu i-a adus pe toți Apostolii la Ierusalim, pentru a-și lua rămas bun de la Fecioara Maria. Înainte de a adormi, Maica Domnului a rostit următoarele cuvinte: ”Fiule, în mâinile Tale îmi dau duhul meu”.  După

aceea, Apostolii i-au luat trupul, pentru a-l duce în mormânt. Pe drum însă, Dumnezeu a luat trupul adormit al Fecioarei, chiar din mâinile Apostolilor Petru și Pavel, și l-a Înălțat la Cer. 

Citeste si:|| Sfanta Maria 2021|| De ce Sfânta Maria se sărbătorește de două ori

Există însă și o altă variantă, conform căreia trupul Fecioarei Maria a stat trei zile în mormânt, după care a fost Înălțat la Cer. 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies