Cât timp fierb ardeii umpluți

Ardei umpluti cu carne de curcan
Ardei umpluti cu carne de curcan reteta

Iată mai jos cât timp fierb ardeii umpluți și cum poți să îi pregătești chiar dacă nu te descurci foarte bine în bucătărie.

Pe lângă sarmale, ardeii umpluți reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria românească și cea moldovenească. Preparați cu ardei gras sau gogoșar, ardeii umpluți conțin carne tocată, orez, ceapă, verdețri și condimente și se servesc cu smântână sau cu iaurt, după preferință. Iată cât timp fierb ardeii umpluți în articolul de mai jos.

Rețeta de ardei umpluți este extrem de simplă și poate fi realizată chiar și de către gospodinele începătoare.

În cazul în care vrei să pregătești ardei umpluți de post, ei bine, există și rețete în acest sens, iar gustul este unul care te va încânta, cu siguranță.

Cât timp fierb ardeii umpluți

Ardeii umpluți pot fi fierți sau puși la cuptor, în funcție de preferință. Una dintre cele mai folosite rețete de ardei umpluți conține carne tocată, orez și roșii proaspete, precum și sare, piper și cimbru.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:
8 ardei grași, de mărime medie

700 de grame de carne tocată din porc sau amestec cu vită
3-4 cepe verzi sau 2 cepe

70 de grame de orez
2-3 linguri de ulei

Sare, piper, cimbru uscat și mărar uscat după gust.
2 lingurițe de boia dulce

4 roșii mari, opărite și decojite sau 500 de ml de bulion

1 linguriță de zahăr.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ardeii se spală foarte bine și se curăță de cotor. Se îndepărtează semințele și se spală foarte bine în interior.

Următorul pas cuprinde pregătirea compoziției cu care vor fi umpluți ardeii grași.

Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se călește timp de 2-3 minute în 2-3 linuguri de ulei cu un praf se sare, până devine translucidă. Se adaugă orezul uscat și se călește toată compoziția timp de 2 minute, apoi se ia de pe foc.

Se pune carnea tocată într-un castron mai mare și se condimentează după gust cu sare, piper, cimbru, mărar și pătrunjel uscat și 2 linguri de boia dulce.

Dacă nu vreți să gustați compoziția, puteți adăuga câte o linguriță rasă din fiecare condiment. Peste acest amestec se adaugă amestecul călit din ceapă cu orez și se frământă bine toată compoziția folosind o lingură sau chiar cu mâna, după preferință.

Cat timp fierb ardeii umpluti
Cat timp fierb ardeii umpluti pentru a iesi perfecti[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rețetă de ardei umpluți din carne tocată de vită. Carnea trebuie condimentată cu aceste ingrediente

Se împarte compoziția în funcție de numărul de ardei, în acest caz 8 ardei. Se umplu bine cu ajutorul unei linguri, dar nu până în vârf, deoarece orezul din ardei se va umfla în timpul fierberii.

Se așază ardeii într-o oală încăpătoare, se acoperă cu roșii sau cu partea de sus a ardeiului. Roșiile se crestează și se pun la fiert timp de 10-20 de secunde, apoi se decojesc și se pun în blender, pentru a le face piure.

Dacă nu ai roșii, folosește bulion de roșii.

Citeste si: //DESCOPERĂ// De ce ies sarmalele tari

Acest bulion se adaugă peste ardeii puși în oală, iar pentru a corecta aciditatea roșiilor se adaugă o linguriță cu vârf de sare și una de zahăr. Se completează cu 500 de mililitri de ulei și se așază la fiert, la foc mediu, cu capacul întredeschis. Din momentul în care încep să fiarbă, se mai lasă încă 50 de minute, timp suficient pentru ca orezul și carnea să fie gătite corect.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Se servesc alături de verdeață proaspătă și de smântână sau iaurt, după preferință.

Ardei umpluți cu carne de curcan. Câte calorii au

Ardeii grași sunt de trei feluri: roșii, galbeni sau verzi, însă numărul de calorii este același. Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite, 100 de grame de ardei gras conțin 18 calorii.

Ardei umpluti cu orez
Ardei umpluti cu orez reteta[Sursa foto: PixaBay]

Iată ce alte valori nutriționale au ardeii grași la 100 de grame:
– 1,18 grame de proteine
– 4,71 grame de carbohidrați
– 1,2 grame de fibre
– 2,35 grame de zaharuri
– 0,42 mg de fier
– 77,6 mg de vitamina C
– 353 IU de vitamina A.

Toate aceste vitamine fac ardeiul gras un aliment de bază mai ales pentru cei care țin dietă, deoarece numărul scăzut de calorii îl recomandă pentru a fi inclus în dieta zilnică.

Însă, preparat ca ardei umplut, trebuie reținut faptul că ardeiul gras va avea mai multe calorii. 100 de grame de ardei umpluți cu carne de curcan au 105/9 calorii

 

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cât timp se fierbe lintea. "Prin conţinutul în zinc şi magneziu, lintea stimulează sistemului imunitar şi accelerează vindecarea rănilor"

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies