Cât timp se fierb scoicile. „Scoicile sunt interesante și la capitolul comportament alimentar"

Cât timp se fierb scoicile. „Scoicile sunt interesante și la capitolul comportament alimentar
Cât timp se fierb scoicile. „Scoicile sunt interesante și la capitolul comportament alimentar"

Află cum se prepară scoicile. Cum poți pregăti cele mai gustoase scoici

Înainte de a prepara scoicile, trebuie să vă asigurați că sunt proaspete, întrucât este foarte simplu să vă lăsați păcăliți atunci când vine vorba de fructe de mare. Ulterior, cochiliile trebuie spălate și lăsate la fiert într-un vas plin cu apă. Când observați că încep să se desfacă, opriți focul. Scoicile care rămân închise trebuie aruncate.

De ce nu se deschid scoicile

cat timp se fierb scoicile

Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe ficatul de porc

Fie că e vorba de crustacee (creveți, homar) sau de moluște(scoici, caracatiță, calamari), fructele de mare conțin proteine de cal I, vitamine din grupul B și foarte puțină grăsime.
Dacă în creveți avem mult colesterol, scoicile nu au acest inconvenient. Nu există un produs cu mai puține calorii, mai puține grăsimi, mai mult Omega 3 și mai multe minerale ca scoicile.

Pentru că vin din mare, în scoici găsim mult iod care accelerează metabolismul, dar și potasiu și magneziu pentru sistemul nervos, seleniu și zinc pentru sistemul imunitar, calciu și potasiu pentru dinți și oase puternice”, explică Mihaela Bilic, nutriționist.

Cât timp se fierb congelate

Scoicile congelate trebuie lăsate la fiert aproximativ 8-10 minute, după ce au fost curățate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

SCOICI LA TIGAIE

INGREDIENTE
* 2 saci de scoici (1.5 kg cu carapace)
* 1/2 legatura busuioc proaspat
* 1 legatura de patrunjel
* cativa catei de usturoi
* ulei de masline
* 3-4 rosii mari
* 2 ardei iuti
* 1/3 pachet unt
* 1 cana de vin (alb sau rose)

În continuare, vă propunem o rețetă aparte de scoici la tigaie, foarte simplu de preparat.

Scoicile proaspete trebuie preparate imediat sau cel târziu a doua zi după ce au fost cumpărate. Puneți scoicile în apa rece și lăsați-le timp de 5 minute, până se desfac. Cele care rămân închise trebuie aruncate.

Curățați perișorii și îndepărtați nisipul și pământul cu ajutorul unui burete de sârmă, în cazul în care îl aveți la îndemână.
Treceți apoi scoicile printr-un jet de apă rece.


Veți avea nevoie de o tigaie încăpătoare, cu capac, pentru a găti scoicile.
Puneți scoicile la călit, alături de usturoi mărunțit, roșii tăiate în patru și ardei tăiați fâșii. Adăugați unt pentru o aromă mai puternică.
După câteva minute, puteți să turnați în tigaie vinul și să presărați verdeața.
Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați-le astfel timp de câteva minute.
Timpul de fierbere, în acest caz, trebuie să fie de maxim 10 minute.
Pot fi savurate alături de un pahar cu vin rece, le va accentua aroma.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Garnitura pentru BURGERI

reteta scoici

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierbe NĂUTUL. Ce beneficii are năutul

Scoicile sunt extrem de sănătoase, pe lângă faptul că au un gust inconfundabil și se prepară extrem de ușor, dacă respectați regulile de bază. Puteți adăuga risotto sau orez negru alături de scoici, pentru un prânz gustos și sățios.

„Scoicile sunt interesante și la capitolul comportament alimentar: nu poți fi lacom atunci când mănânci scoici, e nevoie de timp și multă migală ca să scoți câte o bucățică mică de carne din fiecare cochilie. Deci nicio grijă, chiar dacă comandați o oală de scoici, în final veți consuma 100-150g produs. Atenție la capitolul prospețime, toate fructele de mare sunt ușor perisabile! Și la gătit aveți grijă, au o carne fragilă iar gătitul excesiv determină întărirea (coagularea proteinelor). Un pic de vin alb, puțină smântână, crenguțe de țelină și puse la fiert 10 min în oală cu capac. Sau varianta colorată, cu sos de roșii și usturoi Mai rapid și mai dietetic de atât nu se poate!
P. S. Cu ce merg bine scoicile? Cu pâine în general, sau cu cartofi prăjiți în special. Iar dacă silueta vă permite, cu amândouă”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cât timp se fierbe ficatul de porc. „Ficatul este cea mai eficientă sursă de fier, vitamina A și vitamine din grupul B."

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies