Ce este interzis să faci de Sfânta Maria Mică 2021. Tradiții și obiceiuri

Ce este interzis să faci de Sfânta Maria Mică 2021. Tradiții și obiceiuri

Află ce este bine și ce nu este recomandat să faci de Sfânta Maria Mică, conform tradiției.

Ce este bine să faci de Sfânta Maria Mică

De Sfânta Maria Mică (prăznuită pe 8 septembrie), credincioșii obișnuiesc să împartă prune și struguri, pomenind numele celor adormiți pentru iertarea păcatelor. Tradiția spune că cei dispăruți vor veghea asupra celor care urmează această tradiție de Sfânta Maria Mică.

Fecioara Maria este supranumită „protectoare a tuturor mamelor”. De aceea, se spune că în această zi sfântă, rugăciunea femeilor care nu pot avea copii va fi auzită de Născătoarea Domnului și în scurt timp, dorința lor va fi îndeplinită. De asemenea, se spune că femeile însărcinate vor avea o naștere ușoară și un copil sănătos dacă se vor ruga în această zi sfântă.

De Sfânta Maria Mică, trebuie să fie aprinsă în fiecare casă câte o candelă pentru a fi alungate astfel spiritele rele, dar și pentru a sărbători nașterea Fecioarei.

Citeste si: //CITEȘTE// Schimbarea la față a Domnului 2021. Tradiții și obiceiuri

[Sursa foto: PixaBay]

Ce este interzis să faci de Sfânta Marie Mică 2021

1.De Sfânta Marie Mică, nu trebuie să spălați rufele, să călcați sau să faceți curățenie generală în casă. Se spune că atrageți răul dacă alegeți să faceți totuși aceste treburi casnice în ziua sfântă.

2.În ziua în care sărbătorim Sfânta Maria Mică, se spune din bătrâni că cei ce vor mânca gătit sau vor aprinde focul vor atrage bolile care „îi pocesc”.

Citeste si: //TRIMITE// Mesaje de Sfântul Ilie 2021. Cele mai frumoase mesaje pentru data de 20 iulie 2021

3.De Sfânta Marie Mică, nu trebuie să prestezi activități agricole. Tradiția spune că, în cazul în care lucrezi pământul în această zi sfântă, recolta va fi blestemată și vitele vor fi predispuse la îmbolnăviri.

4.Fetele nu trebuie să se tundă în această zi sfântă și să arunce părul. Se spune că cele care încalcă această tradiție vor rămâne nemăritate. Acest obicei rămâne valabil și în ziua de Sfânta Marie Mare, care se prăznuiește în luna august.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

5.De asemenea, de Sfânta Marie Mică, este interzis scăldatul în ape curgătoare. Nu este încă foarte clar ce li se poate întâmpla celor care ignoră această tradiție, cert este că ar trebui să amânați o astfel de activitate.

6.Se spune din bătrâni că, de Sfânta Marie Mică, nu este bine să mergi înapoi, întrucât vei atrage tristețea Maicii Domnului. Acest obicei este valabil și în ziua în care creștinii sărbătoresc „Adormirea Maicii Domnului”.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: A treia aflare a Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ce reprezintă, de fapt, această sărbătoare

7.De Sfânta Maria Mică, nu trebuie să atingi candela aprinsă în dreptul icoanei care ilustrează chipul Maicii Domnului. Dimineața vei aprinde o candelă, care va trebui să ardă până la capăt, fără a fi atinsă.

8.În ziua în care sărbătorim Sfânta Marie Mică, plantele nu mai au puteri tămăduitoare. Astfel că, în această zi sfântă nu trebuie să folosiți tratamente pe bază de plante pentru a trata boli. Cu toate acestea, ceaiurile nu sunt interzise.

Citeste si: Profețiile Părintelui Arsenie Boca pentru Anul Nou. Ce se va întâmpla?

Rugăciunea care îndeplinește dorințe de Sfânta Maria Mică

Se spune că această rugăciune închinată Maicii Domnului îndeplinește dorințele celui care o va rosti din tot sufletul.

„Sfanta Maria, ma indrept plin de incredere catre Tine, cerandu-ti ajutor! Cred cu tarie ca ma vei asculta in necazul meu si ma vei sprijini cand imi este greu.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog, cu umilinta, sa imi aduci liniste in tristetea si durerile mele.

In numele negraitei rugaciuni si bucurii care ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania, te impor, roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe Dumnezeu in inima astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (se spune dorinta).

Te impor, Ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutati precum ai infrant balaurul care sade la picioarele tale.”

Se spune rugaciunea Tatal Nostru, iar apoi: „Bucura-te Marie, cea plina de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecului tau care a nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.

Citeste si: //TRIMITE// Mesaje de Sfânta Ana 2021. Cele mai frumoase mesaje pentru data de 26 iulie 2021

 

 

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină