Ce înseamnă când te mănâncă talpa stângă. „Această afecţiune se datorează încălţămintei de proastă calitate, precum şi igienei precare"

Ce înseamnă când te mănâncă talpa stângă. „Această afecţiune se datorează încălţămintei de proastă calitate, precum şi igienei precare
Ce înseamnă când te mănâncă talpa stângă. „Această afecţiune se datorează încălţămintei de proastă calitate, precum şi igienei precare"

Află ce se poate întâmpla dacă te mănâncă talpa stângă.

Superstițiile au un sâmbure de adevăr, deoarece adesea se adeveresc.

De exemplu, toată lumea știe că dacă te mănâncă palma stângă, vei primi bani, dar mai sunt și alte semne prin care corpul te avertizează dacă ai parte de surprize plăcute sau din contră, de întâmplări nefaste.

Faptul că te mănâncă talpa piciorului este un semn al călătoriei, una plăcută, dacă este vorba despre cel drept sau una cu ghinion dacă este cel stâng.

Din superstiții

Ce înseamnă când te mănâncă talpa stânga

Din moși strămoși, se știe că, dacă ai mâncărimi în talpa stângă, fără să ai probleme de sănătate, vei face o călătorie nu prea plăcută.

Ba chiar se spune că prevestește un voiaj cu pierderi de bani sau o deplasare dificilă, cu multe obstacole și uneori soldată cu accidente.

Se mai crede că la capătul drumului, călătorul nu va găsi ceea ce și-a dorit și nu va realiza ceea ce și-a propus.

Este posibil să ai un accident de mașină pe drum sau să-ți rupi piciorul într-o drumeție pe munte.

Se poate întâmpla ca la destinație să fii nevoit sa faci un compromis care nu te avantajează.

Citeste si: CITEȘTE: 10 măști pentru puncte negre pe care le poți face acasă

Daca te mănâncă talpa stânga, înseamnă că vei parcurge un drum care se va încheia cu pierderi bănești sau deprecieri de sănătate.

O altă superstiție spune că la capătul drumului nu vei reuși să faci ceea ce ti-ai propus și vei avea ghinion.

Piciorul stâng este asociat cu o călătorie fără succes și lipsă de oportunități, dacă este în scop profesional.

Piciorul stâng este sinonim cu o călătorie în care vei pierde sume importante de bani sau vei avea parte de o primire rece și ostilă.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

În asemenea cazuri, se recomandă verificarea în amănunt a traseului pe care urmează sa îl parcurgi sau să renunți definitiv la călătorie.

Ce înseamnă când te mănâncă talpa stângă

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe vița de vie. Beneficiile frunzelor de viță de vie

Din motive medicale

Pielea uscată

Una dintre afecțiunile uşor de tratat, care provoacă mâncărimi în talpă, este pielea uscată, care apare atât la persoanele în vârstă, cât și la tineri, în sezonul rece.

Dermatita de contact

Dermatita este o reacţie alergică a pielii sub influența unor factori externi: săpunuri, detergenţi, materialul din şosete sau pantofi nepotriviți.

Psoriazis

Cand această boală erupe pe talpa piciorului, pielea se inflamează și datorită cojilor uscate care apar, se produce o senzație de mâncărime, uneori chiar sângerări.

Se recomandă tratamentul cu creme antiinflamatoare, cicatrizante care ameliorează mâncărimile.

Ce înseamnă când te mănâncă talpa stângă

Viermi paraziţi Tinea

Aceștia fac parte dintr-o specie de viermi paraziţi care se formează sub piele, se dezvoltă sub forma unui rotund din piele întărită şi provoacă mâncărimi.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se ia cătina cu miere. Beneficiile cătinei

Candidoză Intertrigo

Această ciupercă afectează şi pielea de pe talpa piciorului, dacă stați uzi la picioare pentru o perioadă mai lungă.

Umezeala şi căldură constituie un mediu propice pentru instalarea acestei boli.

Ciuperca piciorului

Este o altă afectiune a pielii de pe talpa piciorului, fiind de fapt o micoză, care provoacă mâncărimi puternice, crăpături și înroșirea pielii.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ca tratament se recomandă o igienă impecabilă și creme antifungice.

Citeste si: Factori care iti pot declansa anxietatea si cum sa ii gestionezi

Osteofitele de calcaneu (ciocuri)

„Cea mai întâlnită afecţiune legată de talpa piciorului este reprezentată de osteofitele de calcaneu, aşa-numitele ciocuri. Acestea au mai multe grade, iar durerea se manifestă în special la mersul prelungit. Osteofitele de calcaneu nu se operează niciodată, în schimb se tratează cu roentgenoterapie şi laseroterapie. Această afecţiune apare mult mai des în cazul femeilor decât în cel al bărbaţilor şi în general între 40 şi 60 de ani", spune doctorul Octavian Puiu.

Tarsalgia

O altă afecţiune este tarsalgia, care se manifestă ca urmare a purtării repetate a unor pantofi nepotriviți.

„Această afecţiune se datorează încălţămintei de proastă calitate, precum şi igienei precare. Tarsalgia se poate complica cu micoză interdigitală şi cu fenomenul de keratoză plantară", adaugă doctorul Octavian Puiu.

Durerea și mâncărimea apar dimineața, când vă sculați din pat și faceți primii pași, apoi se intensifică pe timpul intregii zile.

Expuse acestei afecțiuni sunt persoanele care merg desculţe, poartă pantofi uzați sau cele supraponderale.

Citeste si: DESCOPERĂ: 8 trucuri de la folosi bicarbonatul de sodiu în rutina ta de frumusețe

Diabetul

O mâncărime scurtă însoțită de o durere este un semn al apariției diabetului.

Nivelul crescut al zahărului din sânge determină leziuni ale nervilor de la picioare.

În acest caz, apar zgârieturi sau iritaţii din cauza frecării sau a presiunii create.

„Apar fenomene de insuficienţă circulatorie periferică ce începe cu degetele şi care ajunge la un ulcer varicos ce se tratează cu ozonoterapie sau chirurgical. La diabet apar dureri foarte mari în talpă, necroză şi se poate ajunge la distrugerea completă a ţesutului şi a osului", precizează doctorul Octavian Puiu.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Scrub natural pentru buze senzuale. Cum pregătești acest exfoliant la tine acasă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies