Studii efectuate de-a lungul timpului arata ca rozmarinul are in compozitie compusi care au puterea de a distruge celulele canceroase.
Pe langa faptul ca este o sursa buna de fier, calciu si vitamina B6, rozmarinul contine si alti compusi ce fac minuni in organism.
Acizii rozmarinic, carnosic si ursolic, cat si carnosolul sunt substante cu puternice proprietati antiinflamatoare si anticancerigene.
In urma unei cercetari efectuate la inceputul acestui an, oamenii de specialitate au ajuns la concluzia ca rozmarinul stopeaza dezvoltarea tumorilor canceroase de la nivelul colonului, sanilor, ficatului si stomacului.
In plus, acest condiment combate si celulele care se dezvolta in cazul leucemiei sau melanomului.
Specialistii recomanda consumarea acestei plante in stare cat mai proaspata, in salate, supe, in mancaruri pe baza de carne, etc.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Nu este de preferat uleiul de rozmarin, fiindca odata ajuns in organism, acesta poate face mai mult rau decat bine.