Ce reprezintă cele două culori ale drapelului UCRAINEI

 Ce reprezintă cele două culori ale drapelului Ucrainei
Ce reprezintă cele două culori ale drapelului Ucrainei

Albastru și galben, doar două culori formează steagul Ucrainei, însă nu mulți știu ce semnifică cu adevărat acestea. Află ce reprezintă cele două culori ale drapelului Ucrainei și care este istoria lui.

Cu toate că este foarte simplu, are două culori și niciun simbol atașat, drapelul Ucrainei are o istorie foarte interesantă, despre care nu foarte multe persoane au auzit. Un număr mare de politicieni și oameni influenți ai vremii s-au zbătut să dea un sens specificațiilor acestor două culori primare, iar noi îți oferim șansa să descoperi cele mai interesante lucruri din istoria drapelului Ucrainei!

Citeste si: Președintele Ucrainei acuză că Rusia a tras intenționat în centrala nucleară: „Este sfârșitul a tot, sfârșitul Europei”

 Ce reprezintă cele două culori ale drapelului Ucrainei
Ce reprezintă cele două culori ale drapelului Ucrainei[Sursa foto: PixaBay]

Albastru și galben sunt cele două culori oficiale stabilite de Ucraina, acestea fiind prezente pe steagul național încă din anul 1848 și adoptate oficial pentru pavilionul națiunii în 1918. În același an, după înființarea puterii lui Hetman P. Skoropadsky, cele două culori, albastru și galben, au fost proclamate ca fiind drapel național prin certificarea cu acte normative și constituționale ale Directorului, precum și de către Republica Populară Ucraineană de Vest.

Descoperă, în rândurile de mai jos, ce reprezintă cele două culori ale drapelului Ucrainei și cum au fost modificate de-a lungul secolelor.

Ce reprezintă cele două culori ale drapelului Ucrainei

La începuturi, culorile din steagul Ucrainei erau poziționate diferit de cum sunt acum, mai exact cu galbenul deasupra albastrului, însă abia după 1848 s-au modificat. Tot în acea perioadă au apărut și diferite explicații în legătură cu ordinea culorilor de pe steagul țării.

Iată ce reprezintă cele două culori ale drapelului Ucrainei și cum au fost explicate de specialiști:

De-a lungul timpului, o mare parte din politicieni și cetățeni au analizat în detaliu semnificația celor două culori din drapelul țării, astfel că s-a ajuns la următoarea versiunea oficială și general acceptată: galbenul este reprezentarea câmpului de grâu, iar albastrul cerul de deasupra lui. Chiar și așa, interpretarea a recunoscut mai multe simboluri de-a lungul secolelor, astfel că unele persoane recunosc galbenul ca fiind, de fapt, aurul ce simbolizează Creatorul, iar albastrul libertatea de alegere și de exprimare,

pe care fiecare persoană în parte o deține.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Centrala nucleară de la Zaporojie a fost capturată de forțele rusești: „Dacă va exploda, va fi de 10 ori mai mare decât explozia de la Cernobîl”

 Ce reprezintă cele două culori ale drapelului Ucrainei
Ce reprezintă cele două culori ale drapelului Ucrainei[Sursa foto: PixaBay]

O altă versiune a interpretării steagului Ucrainei care a atras atenția este legată de cele două mari puteri, mai exact focul și apa.

Unii cercetători susțin că amplasarea albastrului peste galben distruge armonia divină a celor două elemente și provoacă o așa-numită „ catastrofă ” în care apa stinge incendiul.  Pe de cealaltă parte, anumite persoane consideră că ordinea galben-albastru este destinată să reflecte simetria eternă a armoniei divine a celor două elemente- foc și apă, și nu invers.

În anul 1918, guvernul Ucrainei a declarat în mod clar că albastrul deschis trebuie poziționat în zona superioară, iar cea galbenă mai jos.

Atât guvernul Republicii Populare din Ucraina, cât și statul ucrainean au avut gânduri similare cu privire la aranjarea culorilor. Albastrul deschis a fost ulterior modificat cu un albastru mai întunecat.

Citeste si: Mesajul emoționant al soției președintelui Ucrainei pe 1 martie 2022, în plin război cu Rusia: „Ce înfricoșător”

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 Ce reprezintă cele două culori ale drapelului Ucrainei
Ce reprezintă cele două culori ale drapelului Ucrainei[Sursa foto: PixaBay]

Ziua Drapelului Naţional al Ucrainei

Ziua Drapelului Naţional al Ucrainei este sărbătorită în fiecare an pe data de 23 august. Inițial, sărbătoarea fusese stabilită pe 24 iulie, însă după Ziua Independenței din 1992 a fost schimbată în data oficială care se respectă și în vremurile noastre. Legea țării prevede în mod clar ca toate clădirile publice să arboreze pavilionul în aceată zi, dar și cu ocazia altor sărbători.

Mai mult decât atât, steagul Ucrainei se înalță în toată țara și în zilele de alegeri, cu ocazia sărbătorilor specifice regiunii, dar și în cazul în care este anunțată dispariția unui politician proeminent. În cazul în care steagul va fi arborat din cauza morții unui politician, acesta este de obicei înălțat la jumătate de catarg și cu o panglică neagră de doliu atașată.

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Secretele de frumusețe la care apelează modelele. Cum să arăți mai tânără, chiar dacă timpul trece

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies