Cele 8 alimente care previn aparitia ridurilor. „Ridurile sunt legate de expresie, dar şi de alimentaţie"

Cele 8 alimente care previn aparitia ridurilor
Cele 8 alimente care previn aparitia ridurilor. „Ridurile sunt legate de expresie, dar şi de alimentaţie"

Află care sunt cele 8 alimente-minune ce previn apariția ridurilor.

Înaintarea în vârstă vine la pachet adesea cu reducerea elasticității pielii, implicit, cu apariția ridurilor.

„Ridurile sunt legate de expresie, dar şi de alimentaţie. S-a dovedit că cei care au o dietă nesănătoasă accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, dar şi a organelor”- explică, Bogdan Guinea, consultat în nutriţie şi medicină de urgenţă.

Consumul de alimente nesănătoase poate declanşa inflamaţia tubului digestiv.

„Această inflamaţie poate deveni cronică (cum se întâmplă în cazul intoleranţelor alimentare) şi poate determina reacţii ale tuturor organelor corpului, ceea ce duce la accelararea procesului de îmbătrânire”- adaugă specialistul.

Cu toții ne dorim o îmbătrânire care să nu lase urme vizibile, însă acest lucru depinde în mare măsură de greutatea corporală, dar și de moștenirea genetică.

„Sigur că ne naștem cu un bagaj genetic, iar anamneza (n.r.

– totalitatea datelor pe care le obține medicul din discuția cu pacientul) deja ne dă detalii despre încărcătura genetică pe care o purtăm. Există la acest moment teste genetice care ne pot da detalii despre predispoziția pentru anumite boli, dar și recomandări pentru un anumit regim alimentar.“- doctor, Anca Hâncu, medic nutriționist.

Medicii nutriționiști susțin că persoanele care suferă de obezitate par mult mai în vârstă decât sunt în realitate.

„Vin de multe ori în cabinet persoane împovărate de kilogramele în plus aduse de obezitate, care par mult mai în vârstă decât anii biologici. Odată cu scăderea în greutate și schimbarea stilului de viață, devin mai dinamice și mai dornice de viață, revin la idealurile din tinerețe, schimbându-și chiar și dispoziția.“- adaugă doctorița, Anca Hâncu.

Citeste si: Detoxifiere cu sucuri naturale: efecte benefice in timp record

8 alimente care previn apariția ridurilor

1.Ouăle

Ouăle au în compoziția lor acizi grași, omega 3, cu proprietăți antiinflamatoare și vitaminele A, B5, B6, B12, D, E, K, calciu, fosfor, zinc, seleniu și acid folic.

Ouăle sunt bogate în iod, care contribuie la regenerarea hormonilor de la nivelul tiroidei.

Ouăle, mai ales cele biologice, reduc senzația de foame și scad apetitul, contribuind astfel la menținerea unei greutăți corespunzătoare fiecărei categorii de vârstă.

Implicit, consumul de ouă contribuie la menținerea unui ten neted și sănătos.

Citeste si: Dieta cardiologilor, explicată. Cine a inventat-o și ce eforturi presupune

2.Rodiile sunt considerate ,,super- aliment"

Rodiile sunt considerate unele dintre cele mai sănătoase fructe, fiind foarte eficiente împotriva îmbătrânirii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Sunt bogate în antioxidanți, care ajută organismul în lupta împotriva îmbătrânirii și de asemenea, conțin numeroase vitamine și minerale.

Pe lângă prevenirea apariției ridurilor, rodiile ajută la digestie, cresc imunitatea, previn cancerul, contribuie la scăderea tensiunii arteriale și reduc stresul.

Compușii polifenolici ajută la menținerea aspectului strălucitor al pielii.

Este recomandat sucul din rodii grele și mai zemoase.

În antichitate, datorită beneficiilor asupra sănătății, rodiile au fost numite, „roadele din paradis".

Citeste si: Dieta fix la fix. „Decât un kilogram de mere care nu taie pofta de dulce, mai bine mâncați o feliuță de tort de ciocolată”

3.Usturoiul, un antibiotic-natural

Usturoiul este considerat, din cele mai vechi timpuri, un antibiotic natural, pe care ar fi bine să-l introducem în meniul nostru cât mai des.

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, vitamine, fibre, minerale și oligoelemente, usturoiul este un aliat important în lupta cu îmbătrânirea celulară.

Este un remediu naturist folosit împotriva infecțiilor, dar în același timp, este un condiment foarte popular, utilizat pentru a da gust diferitelor preparate culinare.

Este indicat consumul cățeilor de usturoi cruzi și pisați, cât mai des posibil.

4.Migdalele

Aceste fructe oleaginoase sunt bogate în vitamine, minerale, proteine vegetale, omega 3 și oxidanți.

Sunt un remediu eficient împotriva îmbătrânirii și țin la distanță anumite afecțiuni, cum ar fi: diabetul, hipertensiunea arterială sau bolile cardiovasculare.

Citeste si: Dieta Keto – cum funcționează și ce alimente sunt permise

5.Cafeaua

alimente pentru un ten sanatos

Cafeaua „deblochează organismul spre a slăbi, iar efectele negative sunt un mit”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Studiile ne arată că boabele de cafea conțin antioxidanți care ne protejează în fața afecțiunilor care apar la o vârstă mai înaintată.

Consumul de cafea îmbunătățește performanțele fizice și intelectuale și previne apariția cancerului de colon, a diabetului zaharat și a bolii Parkinson.

De asemenea, cafeaua te ajută să scapi de kilogramele în plus.

„Se cunoaşte efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezeşte. Şi nu doar pe noi, ci şi pe tubul digestiv- mai exact musculatura netedă din pereţii intestinului este contractată, fapt care duce la mişcări peristaltice, de progresie a conţinutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal şi previne constipaţia”- Mihaela Bilic, nutriționist.

 6. Sardinele proaspete sau în conservă

„Nu cred ca mai e nevoie sa ridic in slavi efectele benefice ale acizilor grasi Omega-3: scad inflamatia, reduc trigliceridele si ateroscleroza, fluidifica sangele si sustin functia cerebrala. Ideal ar fi sa mancam peste gras pentru Omega-3, nu sa-l luam din farmacie.

Si daca somonul sau tonul nu sunt atat de accesibili ca pret, macroul, heringul, sprotul sau sardina sunt la indemana oricui. Nu e nevoie ca pestele sa fie proaspat, varianta congelata sau in conserva e la fel de sanatoasa", a scris Mihaela Bilic, pe pagina oficiala de Facebook.

Conservă de sardină are un conținut ridicat de calciu și fier.

7.Lintea, leguma-minune

Lintea este numită ,,leguma minune", întrucât este foarte  bogată în proteine, vitamine și minerale.

Această legumă conține „zaharuri bune", care reduc glicemia și fibre, ce reduc pofta de mâncare.

Este recomandată lintea încolțită, care are un efect benefic asupra sănătății, putând fi consumată sub formă de salată.

Citeste si: Dieta cu Cartofi Fierti si Iaurt. Beneficii si riscuri

8.Mango

alimente pentru un ten frumos

Fructul de mango este foarte bogat în vitaminele A și C, dar și în betacaroten, care contribuie la sănătatea piele sănătoasă.

„Este bine să ştim că mango are un conţinut bogat de enzime şi contribuie la îmbunătăţirea digestiei. Are un aport caloric scăzut şi este o alegere potrivită pentru persoanele care urmează o cură de slăbire. Fructul de mango conţine vitamina C şi acid galic, iar acest lucru ajută la întărirea sistemului imunitar“, a explicat medicul nutritionist Mihaela Constantin.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

4 Reţete cu AVOCADO pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies