Cele mai frumoase nume de fete în 2022

Cele mai frumoase nume de fete în 2022
Cele mai frumoase nume de fete în 2022

Iată care sunt cele mai populare nume de fete 2022 și ce poți alege pentru numele fetiței tale, dacă vrei nume românești sau nume străine.

Este o adevărată provocare atunci când vine vorba despre alegerea numelui copiilor, iar viitorii părinți știu deja cât de greu este să faci cea mai bună alegere.

Multe persoane se gândesc pe parcursul celor nouă luni de sarcină la nume, altele așteaptă momentul nașterii pentru a pune numele, în timp ce unele au numele pregătite de ani de zile. Este un pas extrem de important pentru fiecare persoană, iar fiecare părinte își dorește cel mai bun pentru copilul său, iar primul pas este alegerea numelui, pentru că va rămâne pentru tot restul vieții cu el.

Cele mai frumoase nume de fete românești în 2022

nume de fete scurte
Cele mai frumoase nume de fete scurte [Sursa foto: PixaBay]

Și în anul 2022, cele mai frumoase nume de fete rămân Ana, Maria, Teodora, Sara, Andreea, Mihaela, Florina, Georgiana, Gabriela, Cristiana.

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce trebuie să facă moașa când se naște copilul

Unii viitori părinți susțin că au visat numele viitorului copil, uneori și genul copilului, așa că alegerea a fost și mai ușoară.


În cazul în care devii părinte anul aceste, iată cele mai frumoase nume de fete 2022.

Pentru acest an se anunță prenume exotice ori foarte rare, dar care să exprime atât creativitate, cât și originalitate. Însă, înainte de toate, este foarte important să te gândești dacă prenumele ales se potrivește cu numele de familie, mai ales că acest nume îl va purta, teoretic, până la căsătorie.

Nume de fete din Biblie

În multe zone ale țării se obişnuieşte ca un creştin să primească un nume de sfânt. Se poate alege un sfânt popular în regiune sau unul care a influenţat viaţa părinţilor. De asemenea, mulți aleg să pună numele unui sfânt care se sărbătorește în preajma zilei de naștere a bebelușului. Așadar, poți opta pentru nume precum Casiana, Dorothea, Elena, Eva, Estera, Ezra, Judith, Lidia, Magdalena, Marta, Miriam, Ruth sau Rebecca. 

Citeste si: CITEȘTE: Ce înseamnă când plouă de ziua ta

nume de fete rare romanesti
Cele mai frumoase nume de fete rare romanesti [Sursa foto: PixaBay]

Alegerea unui nume de modă veche nu este o opțiune plictisitoare, mai ales că în ultimii ani tot mai mulți părinți optează pentru nume clasice atunci când vine vorba despre copilul lor.

Poți alege și un nume preferat din familie, un nume de care te leagă amintiri frumoase, al unei persoane pe care ți-ai dori-o să fie un model pentru copilul tău.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

În multe zone ale țării se mai obişnuieşte a se pune primilor copii şi numele părinţilor care i-au născut sau i-au botezat. Este foarte important de știut că numele copilului, dat în clipa scufundării întreite în apa Botezului, nu mai poate fi schimbat decât la tunderea în călugărie, care se mai numeşte şi al doilea botez. 

Însă, în cazul în care părintele nu alege și un nume de sfânt pentru copil, preotul nu trebuie să forțeze părinții să aleagă unul.

„Recomandarea Bisericii este ca părinţii să pună copilului un singur nume, acesta legându-se fiinţial de persoana în cauză. Din punct de vedere religios, între numele persoanei şi sufletul acesteia este o strânsă legătură, care devine evidentă prin lucrarea harului încă înainte de botez, din ziua a opta după naştere, când se face rugăciunea pentru punerea numelui: „Doamne, Dumnezeul nostru, Ţie ne rugăm şi pe Tine Te chemăm, să se însemneze lumina

feţei Tale peste robul Tău acesta (aici se pune numele) şi să se însemneze Crucea Unuia-Născut Fiului Tău în inima şi în cugetul lui“. Aici se realizează relaţia specială, personală, unică, a fiecăruia cu Hristos, care se va desăvârşi mai târziu prin baia botezului”, spune preotul Vasile Baltag, parohul Bisericii „Sfânta Cruce“ – Obcini din Suceava pentru ortodoxia.me.  

Nume de fete din Biblie
Cele mai frumoase  Nume de fete din Biblie [Sursa foto: PixaBay]

Părintele Dumitru Stăniloae, în Teologia Dogmatică vol. 3, spune: „Omul primeşte un nume propriu şi ştie că atunci când e chemat pe acest nume, e vizat el însuşi în întregime şi trebuie să răspundă cu toată fiinţa lui“. Cum se leagă de fiinţa persoanei al doilea sau al treilea nume şi unde se regăseşte lucrarea harului divin în aceste nume? Ele rămân în uitare, nefiind folosite nici măcar atunci când persoana îşi scrie pomelnicul pentru pomenire în biserică”.

Nume de fete rare

Cele mai populare nume de fete din 2022 provin din seriale TV, sunt inspirate de la diferite vedete sau din cărți.
Printre cele mai populare prenume se află: Anastasia, Alice, Amelia, Amalia, Beatrice, Barbara, Clara, Casiana, Catinca, Casandra, Daria, Daiana, Dora, Dalia, Ella, Evelyn, Eliana, Flavia, Gloria, Iris, Ilinca, Liana, Mara, Magda, Olivia, Rebeca, Rania, Sonia, Tania, Sara.

Alte nume preferate de multe românce pentru fiicele lor sunt: Anita, Agata, Anisia, Amira, Felicia, Greta, Iarina, Lucia, Lelia, Milena, Nadia, Otilia, Ofelia.

Nume de fete 2022
Iata care sunt cele mai populare nume de fete 2022[Sursa foto: PixaBay]

Nume de fete scurte

Ada, Aida, Alva, Aliz, Alma, Alla, Alia, Anca, Ania, Anna, Ava, Clio, Cora, Dana, Eda, Dora, Ema, Gina, Ines, Jana, Jada, Jeni, Ivi.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

 

Nume de fete turcești

Afet, Aylia, Akara, Alara, Aliye, Asli, Ayla, Ayleen, Aylin, Ayse, Azra, Ceyda, Dama, Deniz, Defne, Elif, Emira, Esra, Hazal, Lale, Leyla, Lila, Melisa, Nehir, Sibel.

Nume de fete americane

Ava, Emily, Abigail, Ama, Amber, Amanda, Amy, Anne, Alyssa, Briana, Kristen, Jennifer, Jessica, June, Lily, Mia, Hannah, Lucy, Chloe, Elizabeth.

Nume de fete rusești

Agafya, Aleksandra, Agata, Alisa, Anastasiya, Antonina, Angela, Arina, Arisha, Darya, Bogdana, Diana, Eva.

 

Nume de fete grecești

Adria, Afrodita, Alina, Anda, Angela, Callia, Daria, Dorotea, Delia, Diana, Cătălina, Doria, Agnes, Hadria, Julia, Iris, Irene, Kassandra, Ozana, Kyra, Ofelia.

 

Nume de fete neobișnuite

Abia, Adana, Adisa, Agave, Adena, Agustina, Aldina, Alfreda, Aliza, Amata, Aneta, Aniko, Avia, Brigitta, Carmina, Dalina, Daliana, Dafne.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce se pune în apa de mir a bebelușului

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies