Iată cum puteți curăța petele de pe aragzul de inox.
Dacă aveți în dotare un aragaz din material inoxidabil, trebuie să vă gândiți cum îl puteți întreține. Important de reținut este că trebuie curățat zilnic pentru a-și menține strălucirea.
Țineți cont de următorul avertisment:
„Înainte de a începe procesul de curățare, citiți manualul de utilizare al cuptorului, dacă îl mai aveți. Dacă aragazul dvs. vine cu instrucțiuni specifice de curățare, vă rugăm să le urmați.
Cu ce se curăță aragazul de inox
Ingredientele de care aveți nevoie pentru curățarea unui aragaz din oțel inoxidabil sunt următoarele:
- oțet alb;
-bicarbonat de sodiu;
- detergent de spălat vase
- mănuși;
- un burete;
- o cârpă din bumbac.
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a avea un aragaz impecabil:
- îndepărtați grătarele, acolo unde este cazul, pentru a putea strânge resturile de mâncare;
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- acoperiți zonele afectate cu oțet alb, un foarte bun agent de curățare și de îndepărtare a grăsimii datorită acidului pe care îl conține;
- lăsați-l să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute pentru ca oțetul să dizolve grasimile;
- presară bicarbonat de sodiu pe suprafața care a fost pulverizată cu oțet;
- umeziți un burete de vase cu apă fierbinte și frecați aragazul cu detergent de vase, folosind partea moale a buretelui, deoarece partea abrazivă zgârie inoxul;
- la final, după ce murdăria a fost îndepărtată, ștergeți tot aragazul cu o cârpă umedă din bumbac.
Petele de grăsime care se formează în timpul preparării mâncării sunt inestetice şi foarte vizibile pe aragazul din inox.
În comerț, se găsesc foarte multe produse pentru îndepărtarea acestora, dar dacă vă doriți să economisiți, puteți folosi doar apă caldă cu detergent de vase şi o lavetă care nu lasă scame.
De reținut:
Pentru a da strălucire unui aragaz din material inoxidabil, este nevoie de o gamă de uleiuri, cum ar fi cel de lămâie sau de măsline.
Prin folosirea a 2-3 picături de ulei de lămâie puteți da luciu aragazului.
Petele de calcar de pe obiectele de inox sunt, în esență, un depozit de minerale care se formează din cauza apei care, în anumite zone, este mai calcaroasă.
Ingredientul minune pe care toată lumea îl are în bucătărie și care îndepărtează petele de pe suprafețele de inox este oțetul.
Se poate folosi oțet din comerț sau oțet de casă, cu condiția să fie tare.
Pentru operațiunea de curățare a inoxului aveți nevoie de următoarele:
- oțet
- o cârpă din bumbac
- un burete de vase.
Cum puteți înlătura petele de calcar de pe obiectele de inox
- folosiți o cârpă din bumbac suficient de mare încât să ajungă pentru toată suprafața murdară;
- înmuiați bine cârpa în oțet și acoperiți petele de calcar cu materialul îmbibat;
- lăsați oțetul să acționeze timp de 30-40 de minute;
- dați cârpa la o parte și ștergeți inoxul cu partea abraziv[ a unui burete.
În cazul în care petele de calcar sunt mai vechi, repetați procedeul.
Dacă aveți de curățat robinetul de la chiuvetă, este necesar să înfășurați cârpa de jur imprejurul robinetului, pentru a se înmuia, aproximativ 30 de minute. Apoi frecați cu buretele până când petele dispar.