Iată în articolul de mai jos cu ce se mănâncă cașcavalul pane și cum se pregătește pas cu pas, pentru a fi crocant la exterior și cremos în interior.
Cașcavalul pane este unul dintre cele mai iubite preparate culinare ale copiilor. Deși pare la prima vedere un preparat gourmet, în realitate este un preparat simplu, cu care suntem obișnuiți din copilărie și căruia nu îi rezistăm niciodată.
Deși are un aport caloric destul de ridicat, gustul său îi face de-a dreptul irezistibil și, din acest motiv, este pregătit de către multe gospodine. Bucățile de cașcaval pane reprezintă o opțiune mai sănătoasă dacă sunt combinate cu legume sau cu salată și, în acest fel, vor fi mult mai ușor de digerat.
Pentru prepararea cașcavalului pane trebuie să ținem cont de anumiți pași, pentru a ieși la fel ca cel de la restaurant.
Așadar, aveți nevoie pentru cascaval pane:
400 degrame de cașcaval clasic sau gouda
2 ouă
făină
pesmet
sare
ulei pentru prăjit.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cașcavalul se taie de grosime de circa un deget, reieșind din bucata de 400 de grame 6 bucăți.
Se pregătesc două farfurii separate, una cu făină și una cu pesmet. Ouăle se bat cu un praf se sare.
Feliile de cașcaval se dau mai întâi prin făină, apoi prin ou, din nou prin făină și din nou în ou, iar la final în pesmet. În acest mod vor avea o crustă mai groasă. Se folosesc niște palete sau direct cu mâna, pentru a nu înțepa bucățile de cașcaval.
Uleiul trebuie să fie încins mediu, iar bucățile de cașcaval trebuie să fie acoperite cu ulei, pentru a nu fi nevoie să mai fie întoarse. Când capătă o culoare aurie, se scot pe farfurie și se tamponează cu hârtie absorbantă cu mare grijă. După ce se elimină uleiul în exces, se pot condimenta bucățile de cașcaval pane cu piper proaspăt măcinat.
Citeste si: Reţetă de cartofi franţuzeşti. Este delicioasă, rapidă şi ieftină
Cu ce se mănâncă cașcavalul pane
Cașcavalul pane se poate servi alături de salate de sezon, precum salată verde mixtă, salată de castraveți cu ceapă ori salată de ardei copți.
Pentru salata verde mixtă se pot folosi salată verde simplă ori asortată cu roșii, ardei, usturoi și ceapă. De asemenea, se mai pot folosi frunze proaspete de salată verde, salată iceberg, rucola, valeriană, morcovi cruzi, țelină, mere, pere, ardei gras, ceapă verde, castraveți și roșii. Pentru dressing se poate alege zeama de lămâie sau oțet balsamic după gust. Mai pot fi adăugate și crutoane de pâine prăjită, semințe de dovleac, de floarea soarelui ori nuci, după gust.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Citeste si: Rețetă Bulete de cașcaval. Crocante și delicioase
Cașcaval pane cu garnitură de piure
Cașcavalul pane se potrivește perfect și cu piure de cartofi. Mulți chefi susțin că piureul corect este cel în proporție de 1:3, adică o parte de unt la trei părți de cartofi. Așadar, pentru un kilogram de cartofi, ar trebui să conțină 250-300 de grame de unt la un kilogram de cartofi. Deși are un gust deosebit, acest piure ar putea fi, totuși, o bombă calorică alături de cașcavalul pane. Așadar, poate fi preparat și astfel:
1 kg de cartofi făinoși
80 de grame unt de 82% grăsime
250 de ml de lapte fierbinte
sare și piper după gust.
Se fierb cartofii tăiați cubulețe mici într-o cratiță de mărime potrovită. Se lasă să fiarbă cam 25 de minute după ce începe apa să fiarbă, cât să intre bine furculița în ei. Se scurg cartofii de apă și se lasă preț de 3- 4 minute să se răcorească. Se zdrobesc fin cu o presă de cartofi, pentru a elimina cocoloașele. Se adaugă untul la temperatura camerei și se amestecă cu telul pentru a se încorpora. Treptat, se adaugă și laptele fierbinte, amestecând energic cu telul, până se ajunge la consistența dorită.