Descoperă mai joc cu ce se mănâncă gnocchi, cât timp de fierbe gnocchi, dar și care sunt cele mai populare sosuri pentru acest preparat.
Puțin cunoscute în România, gnocchi sunt extrem de apreciate în străinătate și nu este de mirare. Iată mai jos cum cu ce se mănâncă gnocchi, dar și cum îi prepari acasă, pas cu pas.
Gnocchi reprezintă un tip de găluște mici din bucătăria italiană alături de paste, de dimensiunea unui degetar, care sunt preparate din cartofi gătiți la abur.
Gnocchi sunt ușor de preparat, deoarece nu esre nevoie decât să fie puțin fierte în apă și serviți cu un sos.
Numele de gnocchi este folosit atât pentru ingredient, cât și pentru felul de mâncare. Această varietate pe care o găsim în supermarketuri există din anul 1860, iar italienii au integrat gnocchi în bucătăria lor.
Citeste si: Reteta delicioasa de gnocchi de cartofi! Stii sa ii prepari?
În prezent, italienii consumă gnocchi cu cartofi, dar și gnocchi cu ricotta.
În funcție de regiunile din Italia, oamenii
Persoanele care vor să pregătească gnocchi acasă trebuie să știe că cei mai buni sunt din cartofi gătiți la abur. După ce sunt gătiți la abur, cartofii sunt picați cu un zdrobitor de cartofi, apoi sunt frământați cu făină, sare și cu un ou, până rezultă un aluat moale și elastic.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă SPARANGHELUL
Una dintre cele mai populare rețete de gnocchi cuprinde și bacon. Pentru această rețetă aveți nevoie de:
INGREDIENTE
600 g gnocchi
100 g bacon cubulețe
2 ouă
4 linguri smântână
100 g cașcaval
Ceapă verde
Ulei
Sare, nucșoară după gust.
Gnocchi se fierb în apă cu sare și cu puțin ulei timp de 3- 4 minute. Se pune baconul într-o tigaie și se prăjește cu ceapa verde și cu puțin ulei. Ouăle se bat bine, se pune smântâna peste ele, apoi se adaugă și cașcavalul răzuit. Când s-a părjit bine baconul, se pun gnocchi, apoi sosul de smântână și un vârf de cuțit de nucșoară. Se lasă pe foc mic până când sosul prinde consistență, iar cașcavalul se topește și se consumă cald acest preparat.
Gnocchi se mai pot consuma și cu sos de roșii și busuioc proaspăt, dar și cu sos bolognese, cu smântînă și cu brânză rasă.
O altă variantă de a servi gnocchi este să se prăjească și să se servească alături de brânzeturi.
Trebuie reținut faptul că 100 de grame de gnocchi din comerț au între 146 și 153 de calorii și între 29 și 34 de grame de carbohidrați, așadar nu sunt foarte indicați în cazul în care țineți cură de slăbire.
Rețetă gnocchi cu brânză
Pentru copiii care nu consumă paste, gnocchi pot reprezenta o masă gustoasă. Cei mici îl pot consima cu spanac sau cu brânză moale de vacă.
Gnocchi cu spanac se fac din:
500 de grame de cartofi fierți în coajă
2 gălbenușuri
125 grame de făină
1 lingură ulei de măsline
1 lingură smântână
150 de grame de spanac
brânză de casă.
Spanacul congelat se lasă la scurs. Cartofii fierți se dau prin răzătoarea mică, se amestecă cu ouăle, uleiul de măsline, spanac și făină și se amestecă până se omogenizează. Rezultă un aluat lipicios. Se pudrează masa cu făina. Se iau bucăți din compoziție și se fac suluri groase cât un deget, care se taie apoi în bucățele de aproximativ 1.5 cm. Se pun la fiert în apă clocotită timp de 5- 7 minute, se scot cu o paletă și se lasă la scurs. Se servesc cu brânză sau cu cașcaval ras.