DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă GUACAMOLE

DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă GUACAMOLE

Află în ce combinații culinare poți savura celebrul sos mexican de guacamole!

Bucătăria mexicană conține o varietate de preparate culinare care mai de care mai delicioase. Unul dintre râvnitele preparate este deliciosul sos de guacamole.

Acest preparat este celebru în toată lumea și este iubit de multe persoane. Cu siguranță, dacă vei încerca această rețetă, te vei îndrăgosti iremediabil.

Sosul de guacamole se poate consuma alături de alte preparate culinare. De asemenea, modul de preparare al acestui sos nu este foarte dificil de realizat și nu necesită foarte multe ingrediente.

Trebuie doar să ai răbdare, iar dacă vei urma pașii, atunci te vei bucura de un asemenea preparat.

Cum se prepară sosul de Guacamole

Citeste si: CITEȘTE: 4 Reţete cu AVOCADO pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum se mănâncă avocado și ce proprietăți nutritive are

În ceea ce privește modul de prepare al acestui sos, nu îți trebuie foarte multă dexteritate sau cunoștiințe în domeniul artei culinare, ci trebuie să urmezi doar pașii.

Deși pare un preparat destul de dificil, sosul de guacamole se poate realiza mai repede decât ai fi crezut.

Sosul orginar din Mexic este un deliciu culinar, iar principalul ingredient este avocado.

De asemenea, acest fruct îsi are originea tot din această țară.

Acesta se poate pregăti foarte ușor și nu ai nevoie de foarte multe ingredinte. De exemplu, pentru un bol de sos de guacamole se folosesc următoarele: două sau trei fructe de avocado (acestea trebuie să fie coapte, pentru a obține mult mai ușor pasta) roșii decojite, ceapă roșie, suc de lămâie, sare, piper.

Pentru a obține sosul de guacamole poți toca toate ingredientele cu cuțitul, iar dacă pasta nu ajunge la textura dorită, atunci te poți folosi de un blender.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 În funcție de preferințele fiecăruia, guacamole poate fi completat cu coriandru, sos de usturoi sau ardei jalapeno.

Cu ce se mănâncă Guacamole

Citeste si: CITEȘTE: Idei de gustări sănătoase pentru toată familia. Rapide, hrănitoare și dietetice

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci seara înainte de culcare

Multe persoane consumă acest preparat culinar la micul dejun. Acesta este foarte bine văzut în ochii specialiștiilor în nutriție, deoarece are foarte multe vitamine și proteine, benefice pentru organism. De aceea, oamenii aleg să-și înceapă ziua savurând o felie  asezonată cu acest sos, deoarece le oferă energie și nu îsi mai fac griji pentru kilogramele în plus.

Mai mult, consumul regulat de avocado stimulează arderea grăsimilor din zona abdominală, reglează procesul metabolic, protejează inima, scade colesterolul și este o sursă importantă de vitamine, proteine și fibre.

Totodată, sosul de guacamole este foarte generos din punct de vedere al modalităților de consum. Multă lume preferă să-l servească cu pâine prăjită sau tortillas.

Cu toate acestea, deliciosul sos ar putea face parte din multe feluri de mâncare. De obicei, românii aleg să îl combine în rețete mai simple și mult mai rapide. De exemplu, în diferite combinații pentru salate.

Iată care sunt cele mai delicioase combinații pentru acest preparat!

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Rețete cu SOS BECHAMEL, gustoase și ușor de preparat

Guacamole cu paste integrale sau orez

Nu știi cu ce să mânânci pastele sau orezul?! Dacă ești vegetarian, iar carnea este exclusă din meniul tău, atunci poți încerca să le asociezi cu sosul de guacamole.  Acesta poate deveni un prânz sau o cină extrem de gustoasă și plină de substanțe nutritive.

Sos de guacamole și humus

Minunatul humus libanez va căpăta un alt gust cu sosul de guacamole. Acesta rețetă poate și completată de câteva felii pâine prăijită sau chiar făcută în casă.

[Sursa foto: PixaBay]

Ca umplutură pentru cartofi copți

Cartofii la cuptor pot deveni un deliciu culinar, dacă folosești guacamole pentru umplutură. Încearcă această combinație și o vei repeta săptămânal.

În burgeri sau peste blatul de pizza

Mâncarea fast-food poate avea un impact caloric mai puțin greu, dacă folosești acest sos, în loc de maioneză, ketchup-ul sau sosul de usturoi.

În combinație cu ouă sau cartofi prăjiți

Dacă nu știi cu ce se mănâncă guacamole  poți să-l servești și cu ouă fierte, prăjite, omletă sau cartofi prăjiți.

Dressing pentru salate

Sosul mexican pe bază de avocado va aduce un gust fresh salatei tale, mai ales că este suficient de cremos încât să se amestece cu orice tip de salată. Astfel, dacă ești un iubitor al mixurilor de salate poți încerca acest dressing.

“Avocado, fructul de unt. Deși este fructul exotic al unui arbore din America de Sud, avocado este mai degrabă un oleaginos din punct de vedere nutritiv. Conținutul lui bogat în grăsimi îl califică drept o alternativă la ulei sau unt. Poate fi consumat ca atare, proaspăt, în salate, ca ingredient pentru sandvișuri sau în tradiționalul guacamole. Avocado a cucerit în ultimii ani tot mapamondul, gustul lui de nucă verde și consistența cremoasă sunt pe placul multor consumatori. Dpdv nutritiv are o mulțime de avantaje: conținut mare de fibre, acizi grași mono-nesaturați, vitamina E din belșug și vitamina K(atenție pentru cei cu medicație anticoagulantă!) Porția corectă este de 100g (adică jumătate de fruct și conține: 2g proteine, 9g glucide, 15g grăsimi, 7g fibre și 150cal. În plus are fitosteroli care scad colesterolul din sînge și antioxidanți similari cu cei din broccoli. Guacamole este celebra pastă făcută din avocado cu ceapă, usturoi, roșii, pătrunjel/coriandru și ardei iute. Este un sos delicios nu doar pentru chips-uri, ci și pentru legumele proaspete, brânzeturi sau preparatele din pește și carne. Concluzia: avocado este pe cât de versatil, pe atât de nutritiv. Singură grijă trebuie să fie legată de cantitate, pentru că în alimentația noastră avocado nu are rol de fruct, ci rol de unt-fie el și vegetal P. S. Atenție, e foarte bogat în taninuri ce oxidează în contact cu aerul și devin amare la încălzire, deci avocado se mănâncă crud!” a explicat medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina personală de Instagram.

Acum că ai aflat cum se prepară și cum se mănâncă avocado, nu rămâne decât să-l încerci, iar rezultatul te va surprinde negreșit.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cu ce se poate înlocui somonul

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină