Iată o rețetă de sushi simplă și cum se consumă pentru o experiență de neuitat, la fel ca în țara sa de origine. Cu ce se mănâncă sushi.
De câțiva ani, Sushi a devenit un preparat extrem de popular și în România, după ce bucătăria japoneză a început să fie din ce în ce mai cunoscută la nivel internațional.
Sushi este un fel de mâncare tradițională japoneză și, pe lângă faptul că este o mâncare sănătoasă, este și extrem de gustoasă, devenind rapid cunoscut la nivel internațional. În pofida faptului că este atât de popular în Japonia, sushi a fost inventat în China.
Rețeta acestui preparat se transmite din generație în generație și fiecare bucătar are modurile sale de a prepara sushi. Ba mai mult, există chiar și școli speciale în care bucătarii învață să pregătească sushi. Cursurile durează timp de 5 ani de zile. În doi ani, viitorii maeștri învață metodele de preparare a orezului, restul timpului învață să prepare peștele.
Citeste si: Beneficiile algelor marine asupra sanatatii
Un fapt interesant este acela că bărbații sunt cei care pregătesc sushi, deoarece la femei temperatura corpului este mereu puțin ridicată, fapt ce are un impact negativ asupra rezultatului final.
Locuitorii Japoniei sunt convinși de faptul că sushi de calitate poate fi preparat doar acolo unde există mare sau ocean în apropiere, iar în țara cireșilor este preferat peștele extrem de proaspăt.
Citeste si: VIDEO! Invata sa faci sushi cu bacon la gratar! Nu ai mancat nimic mai bun!
Cu ce se mănâncă sushi
În Japonia, sushi este servit cu ghimbir, deoarece această rădăcină ajută la întărirea imunității și este de ajutor și în curele de slăbire.
Așadar, alături de sushi clienții primesc ghimbir murat, wasabi și soia.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Componentul de bază este orez. Fără orez, este imposibil să prepari sushi. Dacă nu te descurci cu bețișoarele, mănâncă sushi cu mâna, deoarece sushi este considerat finger food.
Pentru a mânca rola de sushi, trebuie să înmoi cu partea ce conține pește, nicidecum cu cea din orez.
Rețetă sushi. De ce ai nevoie
Rețetă pentru sushi. Ai nevoie pentru 10 porții de:
500 de grame de orez pentru sushi
5 bucăți foi nori
1 bucată castravete
1 morcov
somon file după gust
pastă wasabi după gust
125 de ml de oțet de orez
1 lingură ulei
3 linguri de zahăr
800 de ml de apă
sos de soia
surimi după gust
Orezul se spală sub jet de apă rece în 4-5 ape. Se pune într-o cratiță antiaderentă cu 800 de ml de apă. Se acoperă cu o folie de aluminiu în 3-4 straturi și se închide cratița etanș. Se spune orezul la fiert la foc mare, până începe să fiarbă, apoi se scade flacăra și se lasă să fiarbă la foc moderat pentru 20 de minute.
Separat, se pregătește amestecul de orez, 3 liniguri de zahăr, o lingură de ulei de floarea soarelui. Se încîlzește până se topește zahărul.
Se pune orezul într-o tavă și peste orez se adaugă amestecul de oțet și se amestecă foarte bine cu ajutorul unei spatule. Se lasă să se răcească.
În folosește folie alimentară pentru a înfășura covorașul pentru rulat sushi. Se taie morcovul și castravetele în fâșii foarte subțiri.
Se îndepărtează pielea de la file-ul de somn cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit. Oasele se scot cu ajutorul unei pensete și se taie sub formă de bastonașe, așa cum sunt bastonașele de surimi. Pentru castravete, se folosește doar coaja, care se taie fâșii.
Foile de nori se taie 4-5 centimetri, ca rulourile să nu iasă foarte groase.
Pentru maki(rulourile cu orezul la interior și foaia nori la exterior) se lasă 1 cm de margine într-o parte. Pe mijlocul orezului se întinde un strat subțire de pastă wasabi, apoi se pune umplutura dorită: legume, surimi sau somon, avocado și ce mai doriți să adugați.
Pentru tipul de sushi California roll, se pune nori pe covoraș, apoi un strat subțire de orez, pe toată suprafața de nori se se apasă foarte bine, pentru a sta legat. Se întoarce apoi foaia, ca orezul să fie în jos.
După ce se rulează bine, rulourile se dau prin susan, care se rumenesc apoi într-o tigaie antiaderentă, fără adaus de ulei.
Sushi de pot servi simple sau cu sos de soia. În general, s-a spus că sushi are un gust mai bun atunci când se mănâncă cu orez, dar acest lucru este valabil în funcție de preferințe. Așadar, dacă vă place foarte mult wasabi, puteți consuma alături de sushi.