Află din rândurile următoare cum să prepari cele mai bune măști pentru ten din argilă.
Tenul nostru este adesea expus la diferiți factori de mediu, cum ar fi schimbările de temperatură, poluarea, radiațiile UV, dar și la un ritm de viață alert, care presupune oboseală, stres și alte activități care ne solicită în permanență și ne afectează calitatea pielii. De aceea, pe lângă o rutină de îngrijire corectă, dacă vrem să avem un ten sănătos și lipsit de imperfecțiuni, trebuie din când în când să aplicăm anumite tratamente menite să ne ofere fermitatea pielii și să aibă grijă de aceasta.
Astfel, măștile făcute în casă constituie o alternativă sănătoasă, deloc costisitoare și la îndemână, bucurându-ne astfel de un răsfăț în cadrul propriei noastre locuințe, având în același timp grijă de calitatea pielii.
În cadrul unei emisiuni, Thea Haimovitz, specialist în dermato-cosmetică, a vorbit despre proprietățile argilei pentru ten, oferind câteva rețete simple de preparare a măștilor cu argilă pentru față.
Proprietățile argilei pentru ten
Citește și: Măști cu miere pentru ten și păr. Cele mai eficiente rețete pentru rutina ta de înfrumusețare
Argila este unul dintre cele mai vechi ingrediente folosite pentru îngrijirea tenului. Potrivit specialistului în domeniu, argila are o mulțime de proprietăți care contribuie constant la sănătatea pielii.
Astfel, pe lângă proprietățile analgezice și anti-inflamatorii, argila are capacitatea de a îndepărta celulele moarte ale pielii, absoarbe impuritățile și grăsimile și îi oferă astfel un aspect curat și echilibrat.
„ Argila este un ingredient care are în ea toate inteligența materiei. Știe singur să omoare factorii patogeni .”, spune specialistul în domeniu.
Aceasta recomandă să folosim argilă verde, care este mai des întâlnită în măștile pentru ten.
În general, măștile cu argilă sunt recomandate în cazul persoanelor cu tenul normal sau gras datorită proprietăților sale de a extrage grăsimile din ten, dar în combinație cu alte ingrediente, poate să fie benefică și pentru persoanele cu piele uscată.
Rețete simple de măști cu argilă pe care le poți face acasă
Descoperă în continuarea articolului câteva rețete simplă cu argilă pe care le poți face acasă și care au numeroase beneficii asupra tenului.
Mască din argilă și iaurt de capră
Ingrediente:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- un gălbenuș de ou
- argilă
- un iaurt din lapte de capră
Mod de preparare:
Într-un bol punem gălbenușul și iaurtul de capră, iar apoi adăugăm treptat argilă până când obține fluiditatea dorită.
Cu ajutorul unei pensule aplicăm masca pe față și așteptăm timp de 25-30 de minute să-și facă efectul.
Potrivit specialistului în domeniu, masca din argilă și iaurt de capră hrănește și hidratează pielea în profunzime.
Mască din argilă și banană
Ingrediente:
- o banană coaptă
- un gălbenuș de ou
- argilă
Mod de preparare:
Amestecăm într-un bol cele trei ingrediente și cu ajutorul unei pensule din păr natural o aplicăm pe piele, dimineața, după ce am curățat în profunzime tenul. O lăsăm să acționeze 20-30 de minute și după clătim cu apă caldă.
„ O mască cu banană întotdeauna te scoate dintr-o stare de rid, de oboseală, când nu ai dormit deloc .”, a spus specialistul în domeniu.
Mască din argilă și vin alb
Ingrediente:
- un gălbenuș de ou
- argilă
- vin alb
„ Vinul alb trebuie să fie de o calitate excepțională. Dacă ai tenul gras, folosești un vin sec. Dacă ai un ten tânăr, uscat, folosești un vin mai dulce .”, a precizat specialistul în domeniu.
Mod de preparare:
Adăugăm cele trei ingrediente într-un bol și amestecăm până când obținem consistența dorită. Se aplică într-un strat foarte subțire pe piele, iar prin mișcări circulare, masăm pielea și timp de 20 de minute continuăm să mai aplicăm mască, ori de câte ori observăm că a intrat în piele.
Potrivit specialistului în domeniu, masca din argilă cu vin alb este foarte eficientă pentru a exfolia pielea și a îndepărta celulele moarte.