Află mai jos slăbire cu curcuma. Iată cum slăbești sănătos cu ajutorul acestui condiment, consumat de mii de ani.
Deși de mii de ani se consumă în mod constant în alte zone ale lumii, în România curcuma a devenit populară doar de câțiva ani. Iată ce este curcuma și de ce este considerat un condiment minune.
Curcuma sau turmeric este un condiment care a ajuns să fie popular nu doar pentru folosirea sa în diverse rețete, ci și datorită numeroaselor proprietăți terapeutice.
Ce este curcuma
Deși sunt asociați adesea, turmeric și curcuma prezintă o mică diferență între ei. Curcuma se înrudește cu ghimbirul și este originară din sudul Asiei și nordul Australiei, folosită cu precădere în India de peste 4000 de ani.
Turmericul, numit curcuma onga, este una dintre speciile de curcuma, fiind cunoscut ca șofran indian.
Condimentul este obținut prin procesarea rădăcinilor plantei, care sunt transformate într-o pudră ce se folosește apoi în alimentație. Rădăcinile de curcuma se fierb și apoi se usucă la cuptor, ulterior fiind măcinate pentru a obține pudra fină. Curcuma are o culoare galben intens spre auriu și conține substanța numită curcumin.
De asemenea, pudra de turmeric se folosește în India și pentru obținerea vopselei pentru haine.
Robele purtate de către călugării budiști sunt vopsite cu turmeric.Turmericul are un gust puțin amărui și este aromat, fiind unul dintre ingredientele din amestecul de curry.
Curry Powder nu are o formulă clara, de bază, însă există câteva ingrediente care sunt folosite în aproape toate mixurile: coriandru, jeera, schinduf și turmeric. Pe lângă acestea mai pot fi adăugate până la 20 de alte ingrediente, unul dintre ele fiinf chili roșu uscat.
INGREDIENTE
5 lingurițe semințe de coriandru
1 linguriță semințe de schinduf
1/2 linguriță semințe de chimion (jeera)
1/2 linguriță semințe de muștar
5 cuișoare întregi
1 frunză mare de dafin
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
1 baton de scorțișoară de 4 cm lungime
2 lingurițe turmeric.
Citeste si: Reţeta pentru cel mai puternic ANTIBIOTIC NATURAL. Poate ucide cele mai puternice infecţii
Se pune o tigaie pe foc mic și se așteaptă să se încălzească. Se coc toatr ingredinetele pe rând, în afară de nucșoară. Se răstoarnă toate ingredientele pe o tavă.
Se lasă la răcit timp de 5 minute și apoi se folosește un mojar sau o râșniță electrică pentru a mărunți.
Deși de cele mai multe ori se folosește în stare proaspătă, indienii îl consumă și murat, precum ghimbirul și îl folosesc pentru a da culoare lactatelor, muștarului ori chipsurilor.
„Turmericul este o pulbere care provine din rădăcina plantei Curcuma longa ce face parte din familia ghimbirului. Pulberea este aurie şi are gust şi aroma interesantă, apropiată de cea a unei portocale amestecată cu ghimbir. Suplimentele nutriţionale cu extract de turmeric ridică starea de spirit, elimina stresul şi anxietatea, protejează creierul împotriva îmbătrânirii şi ajută în profilaxia şi tratamentul acelor boli degenerative care au ca foactor comun inflamaţia. Întreg organismul este beneficiarul protecţiei aduse de curcumin atunci când acesta este biodisponibil. Doar o singură moleculă din natură se mai poate compara cu curcumina, anume EGCg (epigalocatechin galate-ul) venit din ceaiul verde proaspăt”, explică cercet. dr. Horaţiu Albu, potrivit csid.ro.
Ce beneficii are curcuma
De mii de ani, curcuma este utilizată în medicina tradițională indiană, numită ayurvedică, dar și în medicina chineză tradițională datirită celei mai importante proprietăți: tratează cu succes inflamațiile.
De asemenea, curcuma ajută la îmbunătățirea memoriei. Efectele antiinflamatorii protejează creierul împotriva bolilor degenerative și previn apariția bolii Alzheimer.
Citeste si: Turmeric– ingredientul minune pentru 7 trucuri de frumusete
În plus, curcuma protejează inima potrivit unor studii publicate în Pharmacological Research.
Curcuma are un rol antiinflamator și antioxidant, calmează durerile reumatice și protejează împotriva bolilor de piele. De asemenea, reglează nivelul de zahăr din sânge și are proprietăți anticancerigene. Cercetătorii au mai descoperit că reduce colesterolul rău, LDL, previne formarea cheagurilor de sânge, protejează ficatul, previne anemia și tratează problemele digestive.
Cum poți să slăbești cu curcuma
Băutură pe bază de curcuma
Dacă îți dorești să slăbești, poți consuma următoarea băutură zilnic, timp de 14 zile:
Ingrediente
1/4 linguriță de curcuma
1 cană de apă caldă
Zeama a 1/2 lămâie
1 vârf de cuțit de scorțișoară
1/2 linguriță de miere.
Adaugă curcuma într-o cană de apă fierbinte. Las-o să se dizolve complet, apoi combin-o cu zeama de lămâie și scorțișoara. După ce ai amestecat bine, îndulcește cu miere. Bea această infuzie înainte și după micul dejun. Se poate consuma și la o oră după prânz. Se poate consuma timp de 2 săptămâni, apoi se face o pauză de 2 săptămâni și se poate relua. Persoanele cu probleme hepatice ori care au calculi biliari trebuie să evite această metodă de slăbit. În plus, nici persoanele care iau anticoagulante nu au voie să consume acest preparat.
Ceai de turmeric
Ca să prepari ceai cu turmeric, ai nevoie de:
sucul de la o lămâie
jumătate de linguriţă de pudră de turmeric
puţin piper
jumătate de linguriţă de ghimbir
un litru de apă.
Pune apa la fiert. Odată ce apa începe să fiarbă, adaugă ingredientele. Lasă apa să fiarbă câteva minute înainte să închizi aragazul şi lasă-l să se răcorească pentru câteva minute. Consumă 250 de ml dimineața, la prânz și seata. Nu îndulci ceaiul.
Iaurt cu turmeric pentru slăbit
De asemenea, poți consuma zilnic iaurt cu o jumătate de lunguriță de curcuma.
Câtă curcuma poți să consumi într-o zi
Turmericul nu este recomandat persoanelor care au diabet, celor care suferă de pietre la rinichi sau la vezica biliară, femeilor însărcinate ori celor care alaptează, fără a fi consultat medicul specialist.
Așadar, consumă curcuma cu moderație.