Rulada cu foi de napolitană și cremă de cocos și caramel va deveni, cu siguranță, unul dintre deserturile preferate în zilele caniculare. Această prăjitură nu are nevoie de coacere și chiar dacă nu se prepară imediat, rezultatul va fi pe placul tuturor.
Rulada reprezintă unul dintre deserturile care se prepară rapid și în plus, poate fi servit chiar și la ocazii mai speciale. Gospodinele știu că atunci când este foarte cald, ideea de a pregăti un desert la cuptor poate fi una deloc inspirată. Noi am găsit soluția. O ruladă cremoasă și aromată, care se prepară fără coacere.
Rulada cu foi de napolitană, un desert rapid și absolut delicios
Pentru a pregăti rulada cu foi de napolitană și cremă de cocos și caramel, aveți nevoie, bineînțeles, de 3 foi de napolitană, iar pentru crema de cocos și pentru cea de caramel, vor fi necesare următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru crema de caramel
- 250 gr zahăr
- 300 ml apă
- 300 gr biscuiți
Ingrediente pentru crema de cocos
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 250 gr zahăr
- 100 ml apă
- 250 gr unt
- 280 gr lapte praf
- 200 gr cocos
Mod de preparare ruladă cu foi de napolitană și cremă de cocos și caramel
Cum se face rulada cu foi de napolitană
În primul rând, trebuie să pregătiți cele două creme, de caramel și de cocos.
Ideal ar fi să vă apucați mai întâi de crema de caramel. Pentru asta, prima dată trebuie să caramelizați zahărul. Într-o cratiță, puneți zahărul și apoi așezați cratița pe aragaz. Aveți grijă ca focul să fie cât mai mic. Aveți răbdare până se topește tot zahărul.Veți observa că atunci când va fi caramelizat, zahărul va avea o culoare arămie. De-abia atunci adăugați apa și lăsați compoziția să fiarbă, până în momentul în care tot zahărul va fi dizolvat.
După aceea, puneți în cratiță biscuiții, pe care în prealabil trebuie să-i măcinați cât mai fin. Amestecați bine și gata, asta este tot. Ați obținut crema de caramel.După ce ați terminat cu aceasta, apucați-vă să pregătiți și crema de cocos. Într-o altă cratiță, puneți pe foc mic apa și zahărul și lăsați să se topească tot zahărul. După aceea, adăugați untul, amestecați și aveți răbdare să se topească și acesta. La final, veți obține un sirop, în care trebuie să adăugați nuca de cocos și laptele praf. Ideal ar fi să amestecați înainte aceste două ingrediente.
Acum este momentul în care veți pregăti, efectiv, ruladele. Luați câte o foaie de napolitană și întindeți peste ea un strat de cremă de caramel și apoi un strat de cremă de cocos. După aceea, rulați cât mai strâns foaia, până obțineți rulada. Procedați la fel cu toate cele 3 foi de napolitană.
După ce aveți ruladele pregătite, înveliți-le în folie alimentară și lăsați-le la frigider măcar două ore.