Daca ai intoleranta la lactoza sau, pur si simplu, nu-ti place laptele de vaca poti consuma lapte de soia. Pe langa faptul ca este sarac in calorii, acest aliment sustine sanatatea organismului.
O cana de dimensiune medie de lapte de soia contine 5 g de grasimi, 6-10 g de proteine, 1-6 g de zahar, calciu (25-31% din necesarul zilnic) si vitamina D (11-31% din doza zilnica recomandata).
Mentine colesterolul in limite normale
Spre deosebire de produsele lactate care sunt bogate in colesterol si grasimi saturate, laptele de soia contine in mare parte grasimi „bune”.
Acizii grasi mononesaturati si polinesaturati din compozitia lui previn transportul colesterolului in sistemul sangvin, tinand la minimum riscul de a suferi de boli cardiovasculare.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Te ajuta sa slabesti
Deoarece este sarac in zahar si in grasimi nesanatoase, laptele de soia poate fi inclus in alimentatia zilnica, in special cand vrei sa slabesti. O cana cu lapte de vaca are in jur de 11 grame de zahar, in timp ce una cu lapte de soia contine doar 6 grame.
In plus, acizii grasi mononesaturati din laptele de soia inhiba absorbtia grasimilor de la nivelul intestinelor, ceea ce este un beneficiu important pentru persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus.
Previne aparitia osteoporozei
Slabirea structurii osoase inseamna un nivel scazut de calciu in organism. Odata cu inaintarea in varsta, oasele devin mai fragile, fiindca absortia acestui mineral are loc mai greu.
Insa, un consum constant de lapte de soia previne aparitia osteoporozei. Asigura-te ca bei lapte de soia care contine din plin calciu si vitamina D3.