Descopera cum te ajuta consumul de lapte de soia!

Descopera cum te ajuta consumul de lapte de soia!
Descopera cum te ajuta consumul de lapte de soia!

Daca ai intoleranta la lactoza sau, pur si simplu, nu-ti place laptele de vaca poti consuma lapte de soia. Pe langa faptul ca este sarac in calorii, acest aliment sustine sanatatea organismului.

O cana de dimensiune medie de lapte de soia contine 5 g de grasimi, 6-10 g de proteine, 1-6 g de zahar, calciu (25-31% din necesarul zilnic) si vitamina D (11-31% din doza zilnica recomandata).

Mentine colesterolul in limite normale

Spre deosebire de produsele lactate care sunt bogate in colesterol si grasimi saturate, laptele de soia contine in mare parte grasimi „bune”.

Acizii grasi mononesaturati si polinesaturati din compozitia lui previn transportul colesterolului in sistemul sangvin, tinand la minimum riscul de a suferi de boli cardiovasculare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Te ajuta sa slabesti

Deoarece este sarac in zahar si in grasimi nesanatoase, laptele de soia poate fi inclus in alimentatia zilnica, in special cand vrei sa slabesti. O cana cu lapte de vaca are in jur de 11 grame de zahar, in timp ce una cu lapte de soia contine doar 6 grame.

In plus, acizii grasi mononesaturati din laptele de soia inhiba absorbtia grasimilor de la nivelul intestinelor, ceea ce este un beneficiu important pentru persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus.

Previne aparitia osteoporozei

Slabirea structurii osoase inseamna un nivel scazut de calciu in organism. Odata cu inaintarea in varsta, oasele devin mai fragile, fiindca absortia acestui mineral are loc mai greu.

Insa, un consum constant de lapte de soia previne aparitia osteoporozei. Asigura-te ca bei lapte de soia care contine din plin calciu si vitamina D3.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies